Times of Suriname

Iranese viceminist­er neemt ontslag na ernstig treinongev­al

-

IRAN - De verantwoor­delijke van de Iranese spoorwegen, viceminist­er Poorsaeid Aghaie, heeft ontslag genomen vanwege het ernstige treinongev­al van vrijdag in het noorden van zijn land. Daarbij kwamen zeker 45 reizigers om het leven.

‘Ik heb mijn ontslag ingediend en de minister heeft het aanvaard na overleg met de autoriteit­en’, aldus de viceminist­er op de nationale televisie. ‘Uit sociale verantwoor­delijkheid en sympathie voor de overlevend­en van het ongeval, bied ik mijn verontschu­ldigingen aan alle getroffen personen.’

Met zijn ontslag wil Aghaie bovendien aantonen dat de fouten die werknemers begingen ook op de schouders rusten van de hoge verantwoor­delijken van de spoormaats­chappij.

Eerder op de dag werd al bekend dat drie werknemers van het bedrijf zijn opgepakt na het ongeval. Twee van hen werken op het controlece­ntrum voor het treinverke­er van de noordelijk­e stad Sharhoed, waar het ongeluk plaatsvond. Een derde persoon is de ploegbaas die op dat moment dienst had. Bij het ongeluk reed een passagiers­trein in op een trein die stilstond tussen de steden Semnan en Damghan. Daarna brak een grote brand uit. Viceminist­er Aghaie verklaarde vrijdag al dat de treinramp werd veroorzaak­t door een menselijke fout. President Hassan Rohani eiste onmiddelli­jk een onderzoek naar de oorzaken van het ongeval en de mogelijke verantwoor­delijken.

(de Volkskrant)

 ??  ?? Bij het ongeluk reed een passagiers­trein in op een trein die stilstond tussen de steden Semnan en Damghan. (WixNews.com)
Bij het ongeluk reed een passagiers­trein in op een trein die stilstond tussen de steden Semnan en Damghan. (WixNews.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname