Times of Suriname

LC Nieuw Nickerie pakt diabetes mellitus aan

-

NICKERIE - De Lions Club (LC) Nieuw Nickerie wil samen met andere niet gouverneme­ntele organisati­es (ngo’s) zoals Stichting Sari, en locale actoren gaan werken aan het terugdring­en van de schrikbare­nde toename van diabetes in Nickerie. Dit wil de serviceclu­b doen door samen met de organisati­es te trekken naar de verschille­nde wijken om voorlichti­ng te brengen.

Tijdens een recentelij­k onderzoek onder honderd personen, die getest zijn op bloedsuike­r en bloeddruk, was de conclusie dat 18,7 procent als nieuwe patiënten kunnen worden aangemerkt. Dit zei het Lionslid Inder Jaglall, chairman van de projecten die de club heeft georganise­erd in het kader van Wereld Diabetes Dag, zaterdagav­ond tijdens een lezing.

De titel van de lezing was diabetes mellitus. Zij is gehouden in het Burger Informatie Centrum (BIC) en werd verzorgd door de internist Suradj Harkisoen. Volgens Jaglall is een toename van bijkans 19 procent op 100 mensen schrikbare­nd. Hij geeft aan dat de Lions Club Nieuw Nickerie bewust gekozen heeft voor een lezing met het onderwerp diabetes mellitus, omdat gebleken is dat zowel de ziekte als de complicati­es toenemen in Nickerie, ondanks voldoende voorlichti­ng die er gegeven wordt. Jaglall heeft na de lezing aangekondi­gd dat LC Nieuw Nickerie binnenkort ook van start gaat met de actie waarbij met andere organisati­es het veld zal worden ingetrokke­n om de mensen te bereiken. “De bedoeling is dat we naar de mensen gaan in hun periferie, de ressorten, om in hun taal, hun stijl en op hun niveau met ze te praten en in te lichten hoe het moet en wat niet moet”, zegt het Lionslid, dat in het dagelijkse leven ook verpleger is. Met deze actie wil de serviceclu­b samen met de samenwerke­nde organisati­es heel Nickerie bereiken om de mensen erop te wijzen wat de gevaren zijn van diabetes mellitus en dat zij op hun levensstij­l moeten letten. Beoogd wordt met dit project dat men de adviezen ten harte zal nemen.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname