Times of Suriname

Argentinië verlost van trauma

-

TENNIS - Na vier verloren finales heeft Argentinië zondag wel de Davis Cup gewonnen. In de beslissend­e vijfde partij in de finale was Federico Delbonis in drie sets te sterk voor de Kroaat Ivo Karlovic: 6-3, 6-4 en 6-2. De eindstand in de finale was daardoor 3-2 in het voordeel van de Argentijne­n. Na de verloren finales in 1981, 2006, 2008 en 2011 trokken de ZuidAmerik­anen nu wel aan het langste eind.

Kroatië verzuimde zondag voor de tweede keer in de historie de Davis Cup te winnen. In 2005 wonnen de Kroaten de prijs voor het eerst. Delbonis, die vrijdag nog in vijf sets van Marin Cilic verloor, werd de held van Argentinië door in Zagreb geen set weg te geven tegen de 37-jarige Karlovic, die op de wereldrang­lijst 21 plekken hoger staat dan Delbonis (20 om 41). Kroatië stond na het gewonnen dubbelspel van zaterdag met 2-1 voor en Cilic had zondag de uitgelezen kans om de Davis Cup binnen te halen voor zijn land. Hij won tegen Juan Martin Del Potro zijn eerste twee sets: (6-7 (4) en 2-6) maar dat bleek niet genoeg. De Argentijn toonde veerkracht in de partij die bijna vijf uur duurde en won drie sets op rij: 7-5, 6-4 en 6-3. Door Del Potro’s comeback moest het duel tussen Delbonis en Karlovic de beslissing brengen in de finale om de Davis Cup.

Del Potro, die jarenlang kampte met blessures, liep tegen Cilic een gebroken vinger op. “Het maakt me niet uit, als we de Davis Cup maar winnen’’, zei hij na zijn partij. Die wens kwam even later uit. “Dit is een van de grootste overwinnin­gen uit mijn carrière. Ik wil iedereen bedanken die mij ervan heeft overtuigd niet te stoppen met tennis. Want ik was heel dicht bij dat besluit. Gelukkig heb ik het niet gedaan.’’

(Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname