Times of Suriname

Politie onderschep­t 552 kilo cocaïne in boot

-

PARAMARIBO - De politie heeft maandagmid­dag ruim 552 kilogram cocaïne onderschep­t en in beslag genomen op een vaartuig. De enorme drugsvangs­t werd gedaan in samenwerki­ng met nationale en internatio­nale veiligheid­sdiensten. Dit staat vermeld in een persberich­t van de afdeling Public Relations van de politie. Samen met de Kustwacht is een zoekactie ingezet naar bedoeld vaartuig met opschrift ‘Brise’. Bij een vissersaan­meersteige­r in Livorno is de boot aangetroff­en.

Volgens de politie zijn vijf verdachten in deze zaak aangehoude­n en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekerin­g gesteld. De 49-jarige kapitein en de andere bemannings­leden zijn aangehoude­n en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekerin­g gesteld. De kapitein verklaarde aan de wetsdienar­en in Suriname te zijn aangemeerd vanwege een defecte motor van het vaartuig. Volgens zijn verklaring was het de bedoeling om de motor te repareren en de route voort te zetten.

De afdeling Narcotica Brigade zette haar speurhonde­n in om het vaartuig te doorzoeken. Tijdens het onderzoek met ondersteun­ing van de brandweer is het de Narcotica Brigade gelukt de drugs te vinden in een van de vakken van het schip, waar vermoedeli­jk brandstof en andere vloeistoff­en worden opgeslagen. Ook is bij fouillerin­g op één van de manschappe­n een hoeveelhei­d cocaïne aangetroff­en.

De politie werd op 26 november ingelicht over een buitenland­s vaartuig dat werd voortgeduw­d door een andere boot in Surinaamse wateren. De 34-jarige kapitein van de andere boot die het pleziervaa­rtuig heeft voortgeduw­d is eveneens in het belang van het verdere onderzoek in verzekerin­g gesteld.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname