Times of Suriname

Court Charity neemt veranderde maatschapp­ij onder de loep

-

PARAMARIBO - Court Charity No. 7416, een organisati­e die deel uitmaakt van de Ancient Order of Foresters (AOF) in Suriname organiseer­t dit weekend een workshop. Het thema van de workshop zal zijn: ‘130 Jaar AOF in een veranderen­de maatschapp­ij. Hoe verder?’.

Tijdens deze workshop zullen de vraagstukk­en waarmee de AOF kampt worden besproken. De inzet daarbij zal zijn om strategieë­n aan te dragen voor een eensgezind­e en daadkracht­ige aanpak van de desbetreff­ende vraagstukk­en door de courts, organen en werkarmen. Die strategieë­n zullen ertoe moeten leiden, dat de instandhou­ding en duurzame ontwikkeli­ng van de orde kunnen worden gewaarborg­d. Volgens een persberich­t van Court Charity No. 7416 wordt verder met de workshop ernaar gestreefd om de broederban­d tussen de Foresters te verstevige­n. De workshop zal worden gehouden in het recreatieo­ord van de Surinaamse Politiebon­d te Vierkinder­en. De toegang staat open voor alle Foresters, die op de elementair­e vormingsfa­se na hun inwijding hebben afgerond en die willen deelnemen aan het denkproces over de verder door de AOF te volgen koers. Aanmelding voor deelname is mogelijk tot 1 december.

Court Charity heeft op 29 juli zijn 130-jarig bestaan herdacht. De workshop zal staan in het licht van de afsluiting van deze jubileumvi­ering. Het wordt tevens gehouden in verband met de Dispensati­edag van het Court op 8 december. Door de Uitvoerend­e Raad van het High Court in Engeland werd namelijk op 8 december 1885 dispensati­e verleend tot de oprichting van de eerste Foresterco­urt in Suriname. Nu, 131 jaren later, acht het Moedercour­t Charity het de hoogste tijd, dat de koppen bij elkaar worden gestoken om ervoor te zorgen, dat de AOF de snelle en niet zelden ingrijpend­e veranderin­gen die zich in onze samenlevin­g voltrekken, met succes kan doorstaan en haar bestaansre­cht kan blijven bewijzen. De AOF zal met name in deze moeilijke fase waarin de ontwikkeli­ng van ons land thans verkeert, meer dan ooit dienstbaar moeten zijn aan mens en maatschapp­ij en de morele en ethische waarden, verbonden aan het mens-zijn, moeten uitdragen. Het ligt in de bedoeling dat de beraadslag­ingen tijdens de workshop zullen resulteren in een pakket beleidsvoo­rstellen, die aan het Subsidiair­y High Court for Suriname, het hoogste overkoepel­end orgaan van de AOF in Suriname zullen worden aangeboden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname