Times of Suriname

Coutinho dit jaar niet meer in actie

-

VOETBAL - Liverpool moet het de rest van dit kalenderja­ar stellen zonder Philippe Coutinho. De Braziliaan­se internatio­nal liep zaterdag een forse enkelbless­ure op tijdens het gewonnen competitie­duel met Sunderland (2-0). Coutinho moest na ruim een half uur spelen per brancard naar de kant.

De 24-jarige aanvaller liet maandagavo­nd een MRI-scan maken van zijn gehavende enkel. Hoewel de ‘Reds’ zelf nog geen officiële diagnose naar buiten hebben gebracht, staat volgens Engelse media vast dat de enkelbande­n van Coutinho beschadigd zijn.

Hij is vijf tot zes weken uitgeschak­eld en pas in het nieuwe kalenderja­ar weer inzetbaar voor manager Jürgen Klopp. De Braziliaan is dit seizoen van grote waarde voor Liverpool. Coutinho maakte zelf vijf doelpunten in de Premier League en bereidde er ook vijf voor.

“Natuurlijk gaan we zo’n goede voetballer missen, maar we moeten laten zien dat we het ook zonder ‘Phil’ kunnen”, aldus Klopp, die het voorlopig eveneens moet stellen zonder zijn aanvallers Daniel Sturridge en Adam Lallana. Liverpool staat voor een drukke maand december, met zes wedstrijde­n. Op oudejaarsd­ag staat de topper tegen Manchester City op het programma, twee dagen later speelt de ploeg van Georginio Wijnaldum tegen Sunderland.

(VZ)

 ??  ?? Liverpool moet het de rest van dit kalenderja­ar stellen zonder Philippe Coutinho. De Braziliaan­se internatio­nal liep zaterdag een forse enkelbless­ure op. (Foto: Xinhua)
Liverpool moet het de rest van dit kalenderja­ar stellen zonder Philippe Coutinho. De Braziliaan­se internatio­nal liep zaterdag een forse enkelbless­ure op. (Foto: Xinhua)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname