Times of Suriname

Hamilton onwel bij bandentest in Abu Dhabi

-

AUTOSPORT - Lewis Hamilton heeft dinsdag de bandentest van Pirelli op het circuit van Abu Dhabi voortijdig moeten afbreken. Volgens een woordvoerd­er van Mercedes voelde de Britse Formule 1-coureur zich niet lekker. Reservecou­reur Pascal Wehrlein nam het stuur van Hamilton over voor de rest van de sessie.

Tijdens de testdag in Abu Dhabi, waar afgelopen zondag de slotrace van de Formule 1 werd verreden, reden Mercedes, Ferrari en Red Bull alvast met de bredere banden die volgend jaar worden gebruikt. Namens Red Bull namen Max Verstappen en Daniel Ricciardo het testwerk voor hun rekening. De voorbanden worden 6 centimeter breder, de achterband­en 8 centimeter. Het moet zorgen voor meer grip op de baan en daardoor meer snelheid. Hamilton won zondag weliswaar de race, maar hij moest de wereldtite­l afstaan aan teamgenoot Nico Rosberg. De Brit probeerde van alles om de Duitser nog in de problemen te brengen, onder meer door bewust langzamer te gaan rijden. Het haalde niets uit en kwam hem bovendien op kritiek van de teamleidin­g te staan.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Lewis Hamilton heeft de bandentest van Pirelli op het circuit van Abu Dhabi voortijdig moeten afbreken. (Foto: De Telegraaf)
Lewis Hamilton heeft de bandentest van Pirelli op het circuit van Abu Dhabi voortijdig moeten afbreken. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname