Times of Suriname

Van Praag herkozen als voorzitter KNVB

-

VOETBAL - Michael van Praag is gisteren bij de bondsverga­dering voor de derde keer op rij herkozen als voorzitter van de KNVB. De 69-jarige preses kreeg in Zeist het vertrouwen van clubs uit het betaalde voetbal en amateurvoe­tbal.

Van Praag gaat voor zijn laatste termijn van drie jaar, nadat hij in 2008 Jeu Sprengers opvolgde bij de KNVB. Afgevaardi­gden van prof- en amateurclu­bs stemden niet unaniem voor Van Praag. Hij kreeg 36 stemmen voor en één tegen; 21 afgevaardi­gden onthielden zich van een stem. Een tegenkandi­daat ontbrak. “Bedankt voor het vertrouwen dat ik heb gekregen”, reageerde Van Praag. “En ik weet ook wel waar die andere stemmen vandaan komen”, doelde hij op clubs uit het betaalde voetbal.

“Ik heb dinsdagmid­dag met een afvaardigi­ng van clubs uit Eredivisie en Eerste Divisie gesproken en ik ben daar geschoffee­rd op een manier die alle perken te buiten gaat. Maar ik ben nooit te oud om te leren.” “Het moet wel van twee kanten komen. Dus ze moeten niet alleen bellen na tuchtrecht­spraak van de UEFA of als ze nog geld tegoed hebben van een andere club, maar ook bellen als ze zich niet betrokken voelen.” Van Praag kreeg de laatste maanden enige kritiek op zijn functioner­en als leider van de voetbalbon­d. Hem werd gebrek aan leiderscha­p verweten tijdens een recente crisis bij de KNVB, die algemeen directeur Bert van Oostveen en op één na alle leden van de raad van commissari­ssen hun functie kostte. Hij was tijdens de bestuurscr­isis bij de KNVB fanatiek in de race om het voorzitter­schap van de UEFA, die hij uiteindeli­jk verloor van de Sloveen Aleksander Ceferin.

(Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname