Times of Suriname

Hoogst aantal hiv-infecties in Europa ooit

-

DENEMARKEN - Het aantal hiv-infecties in Europa was sinds het begin van het bijhouden van die cijfers in 1980 nog nooit zo hoog als in 2015. Meer dan 153.000 mensen raakten vorig jaar besmet, een groei van 7 procent vergeleken met het jaar daarvoor. Daarmee zijn nu meer dan 2 miljoen mensen besmet met het aidsvirus in Europa, maakte de Wereldgezo­ndheidsorg­anisatie WHO dinsdag bekend.

Vooral in de Oost-Europese landen is een forse stijging te zien. Het aantal hiv-infecties in landen als Rusland, Oekraïne, Bulgarije en Hongarije nam met bijna 80 procent toe tot ruim 121.000. Behalve onveilige seks, wordt het virus daar ook veelal overgedrag­en door verontrein­igde drugsnaald­en. Donderdag wordt op Wereld Aids Dag, zoals elk jaar op 1 december, stilgestaa­n bij de meer dan een miljoen mensen per jaar die sterven door aids. Wereldwijd zijn er 37 miljoen mensen met hiv, van wie krap de helft levensredd­ende medicijnen krijgt.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Universite­itsstudent­en in Wincosin wachtten op hun beurt om hun stem uit te brengen. (Milwaukee Journal Sentinel)
Universite­itsstudent­en in Wincosin wachtten op hun beurt om hun stem uit te brengen. (Milwaukee Journal Sentinel)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname