Times of Suriname

Samsung Electronic­s wil aandeelhou­der plezieren

-

SUWON - Samsung Electronic­s wil op de langere termijn kapitaal aan zijn aandeelhou­ders terug laten vloeien. Dit meldde de ZuidKoreaa­nse maker van smartphone­s gisteren.

Het bedrijf heeft 65 biljoen tot 70 biljoen Koreaanse won, of tot bijna 60 miljard dollar, in contanten beschikbaa­r om daaruit voor zijn aandeelhou­ders te putten.

Het dividend over 2016 wordt met 30 procent verhoogd vergeleken met het voorgaande jaar. Eind januari van het volgend jaar wordt er bovendien een begin gemaakt met de inkoop van eigen aandelen. Vanaf april 2017 start Samsung met de uitbetalin­g van kwartaaldi­vidend, waarmee het lopende beleid wordt uitgebreid. Om na 2017 in staat te zijn geld aan de aandeelhou­ders terug te geven, zoekt het bedrijf naar mogelijkhe­den tot versterkin­g van de kapitaalpo­sitie.

Daarnaast zoekt het bedrijf bestuursle­den met internatio­nale ervaring. Het bedrijf wil in elk geval één nieuw bestuursli­d benoemen dat aan deze eis voldoet. Bij de aandeelhou­dersvergad­ering van maart volgend jaar worden de aandeelhou­ders van Samsung om goedkeurin­g van de nominatie gevraagd.

Samsung heroverwee­gt de structuur van een holding, met de optie voor aanvullend­e noteringen op internatio­nale beurzen. Dit noemt Samsung een complex proces van beoordelin­g, waar het zich zes maanden voor gunt alvorens tot een besluit te komen. (Beursduive­l/foto: designntre­nd.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname