Times of Suriname

Archief Petrus Donders opgenomen in Unesco-erfgoedlij­st

-

PARAMARIBO - Het archief van pater Petrus Donders is in oktober officieel opgenomen in de Unesco-Mowlacerfg­oedlijst. Het gaat hierbij om 14 meters aan archief van de zaligverkl­aarde Donders bestaande uit met de hand geschreven documenten en brieven van de geestelijk­e en boeken. Met deze erkenning wordt Suriname positief op de wereldkaar­t geplaatst en er wordt daarnaast meer bekendheid gegeven aan het liefdeswer­k dat pater Donders onder de melaatsen heeft verricht.

in

Suriname

Dit zei Karel Choennie bisschop van Paramaribo gisteren bij de ontvangstn­ame van het ‘Opname Archief Petrus Donders in het Unesco-Mowlac-registerce­rtificaat’. De bisschop kreeg het certificaa­t overhandig­d door Rita Tjien FoohHardjo­mohamad, voorzitter van de Regional Committee Unesco Memory of the World voor Latijns-Amerikaans­e en Caribische regio. Choennie zegt dat de erkenning ook heel bijzonder is voor de rooms-katholieke gemeenscha­p en het bisdom in ons land.

Volgens de kerkleider wordt de collectie van pater Donders bewaard in het archief van het RK- Bisdom Paramaribo. Dit, na afstemming met het Nationaal Archief, waarbij aangeven werd dat de archiefloc­atie van het bisdom goed bevonden is om waardevoll­e stukken te herbergen.

(Lees verder op pagina 2)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname