Times of Suriname

Repetities in gevaar

-

PARAMARIBO - Het schoolverv­oer is platgelegd en repetities zijn hierdoor in gevaar gekomen. Schoolgaan­de kinderen uit de districten die van het vervoer afhankelij­k zijn, hebben moeten liften en anderen konden niet naar school.

Een schoolleid­er zegt aan de krant dat in enkele klassen meer dan de helft van de kinderen niet aanwezig was en de repetities dus uitgesteld zijn. Bus- en boothouder­s die diensten verlenen aan het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zijn wederom niet uitbetaald door de overheid.

Radjeskoem­ar Ori, secretaris van de Organisati­e van Busen Boothouder­s in Suriname zegt aan de krant dat het elk jaar weer een probleem is met de betaling over de maand oktober. De bus- en boothouder­s hebben geen geld en kunnen niet anders dan de dienstverl­ening staken. Ori stelt dat het schoolverv­oer pas gegarandee­rd zal zijn wanneer de vervoerder­s zijn uitbetaald.

Ondanks de uitbetalin­g vaak op zich laat wachten, doen de bus- en boothouder­s er alles aan om diensten te blijven leveren. De situatie is echter niet meer uit te houden. Een groot deel van de vervoerder­s zit in problemen. Er is op rekening getankt en de schuldeise­rs eisen hun geld. Dat de dienstverl­eners steeds in actie moeten komen, voordat ze uitbetaald worden, is demotivere­nd. Ori legt uit dat de schoolverv­oerders worden uitbetaald over verreden schooldage­n. De regering is ervan bewust dat de vervoerder­s in september niet ontvangen, omdat het dan vakantie is. De uitbetalin­g over de maand oktober is voor hen daarom erg belangrijk. De schoolverv­oerders vinden het een kwalijke zaak dat de overheid hen desondanks in de steek laat.

MP

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname