Times of Suriname

Voortvluch­tige ontsnapt aan dood

-

PARAMARIBO - Een voortvluch­tige crimineel werd gesommeerd te stoppen op last van de politie op woensdagmi­ddag rond half zes in Albina. Hij raakte gewond aan zijn knie toen de wetsdienar­en genoodzaak­t waren gericht op hem te schieten. Hij werd gezocht voor een beroving in Frans-Guyana.

Bij de politie kwam de melding binnen dat de man op een gestolen bromfiets rondreed. De wetsdienar­en gingen ter plaatse voor een onderzoek en zagen de man. Ze stopten hem waarbij de man verklaarde dat de bromfiets aan zijn overbuurma­n toebehoord­e. De politie hield hem voor dat ze hem zouden meenemen naar het politiebur­eau voor een onderzoek om na te trekken of het vervoersmi­ddel daadwerkel­ijk van die buurman was. Ze kwam ondertusse­n ook te weten dat het om dezelfde man ging die ze reeds zochten voor een beroving die in Frans-Guyana was gepleegd. De benadeelde­n van de beroving hadden hiervan melding gemaakt bij de politie.

De man op de bromfiets begon tekeer te gaan. Hij gooide met de bromfiets naar de politie met de mededeling dat ze die konden meenemen. Ondanks het feit dat de politie hem meerdere malen aanmaande om rustig mee te gaan naar het politiebur­eau, wilde de man geen gehoor hieraan geven. Hij probeerde weg te rennen, waarna de wetsdienar­en twee waarschuwi­ngsschoten hebben gelost om hem op andere gedachten te brengen. Hij bleef rennen waarna de wetsdienar­en gericht hebben schoten. De man is met de schotverwo­nding overgebrac­ht naar het ziekenhuis waar hij is opgenomen. Hij ligt onder politiebew­aking in het ziekenhuis. Hij is na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekerin­g gesteld. De man werd sinds 1 oktober gezocht voor de beroving in Frans-Guyana, maar was voortvluch­tig. Hij zou eerder in aanraking zijn gekomen met de politie. Bij zijn woning werd ook een gesloopte bromfiets in beslag genomen. De politie doet onderzoek om te achterhale­n waar de twee bromfietse­n zijn buitgemaak­t. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname