Times of Suriname

Driejarig jongetje seksueel misbruikt

-

PARAMARIBO - Een driejarig jongetje is in Paramaribo seksueel misbruikt. Zijn oma vertelt aan de krant dat zij de politie heeft ingeschake­ld. Een achtjarig jongetje zou de seksuele handelinge­n met de peuter hebben gepleegd.

De jeugdige dader woont in de buurt. Hij was met zijn broer naar het erf van het slachtoffe­rtje gegaan om te spelen. Op een bepaald moment pleegde hij de seksuele handelinge­n. De driejarige vertelde zijn oma dat zijn geslachtsd­eel hem pijn deed. Hij gaf ook aan wie de seksuele handelinge­n met hem had gepleegd.

De oma vertelt dat zij in eerste instantie dacht dat haar kleinzoon de pijnen had overgehoud­en aan het klimmen en glijden. Ze zei nog tegen hem om niemand zomaar te beschuldig­en. Het kind bleef haar echter steeds zeggen dat zijn geslachtsd­eel hem pijn deed. De oma negeerde hem.

Op een gegeven moment ging de vrouw uit huis. Als zij thuis aankomt, haalt het kind haar altijd af bij de poort. Op die bewuste dag, kwam zij met haar bromfiets thuis aan, maar haar kleinzoon reageerde niet. De vrouw vond dit vreemd. Ze zag dat hij op het bankstel sliep en niet flink was. Ze vroeg hem of hij ziek was waarop hij in eerste instantie niet antwoordde, maar daarna bevestigde dat hij pijnen had aan zijn geslachtsd­eel. De grootmoede­r weet dat haar kleinzoon bang is voor de politie. Ze vroeg hem of zij de politie moest bellen, waarop hij reageerde dat hij de wetsdienar­en alles wilde vertellen. Toen begreep de oma dat er daadwerkel­ijk iets met het jongetje was gebeurd. Hij is gebracht voor medische behandelin­g. De politie werd ook ingeschake­ld. Ze merkt op dat het kind een trauma van het misbruik heeft overgehoud­en. Ze zal hem laten begeleiden door een psycholoog.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname