Times of Suriname

Schoolhoof­d riskeert drie jaar voor seks met leerling

-

PARAMARIBO – Tegen Marlin D, een schoolhoof­d in het district Para, is gisteren tweeënhalf jaar celstraf geëist voor het hebben van seks met een vijftienja­rige leerling. Voor het plegen van ontucht met het kind riskeert hij twaalf maanden celstraf waarvan zes voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar. De officier van justitie zegt dat het om een schoolhoof­d gaat en die juist een vertrouwen­spersoon moet zijn voor leerlingen. Ze vindt dat de man met zijn handelinge­n een grote inbreuk heeft gepleegd op de maatschapp­elijke rechtsorde. “Men moet kinderen met een gerust hart op school kunnen laten”, aldus de vervolging­sambtenaar.

Bij de politie kwam de melding dat een vijftienja­rige leerlinge misbruikt was door een schoolhoof­d. Het schoolhoof­d had het kind een iPhone beloofd, maar toen deze uitbleef, vertelde zij wat haar is overkomen. In een verhoor vertelde de verdachte dat hij twee maanden een relatie had met het meisje. Hij verklaarde dat hij via social media met haar begon te communicer­en. Volgens hem vond zij hem leuk en hij kreeg in de twee maanden een keer seks met haar. Dat gebeurde in zijn woning toen zijn vrouw en zoontje niet thuis waren. Hij haalde haar op in Lelydorp en bracht haar naar een restaurant waar ze aten. Nadien bracht hij haar naar zijn woning waar hij seks met haar kreeg. Hij zette haar vervolgens in de buurt van haar huis af.

Hij had spijt dat hij seks met haar heeft gehad. Ook vertelde de man dat het slachtoffe­r hem had uitgelokt om seks te hebben. Hij had haar nooit een mobiele telefoon beloofd. In een ander verhoor ontkende de man seks met het meisje te hebben bedreven. Volgens hem heeft hij het feit toegegeven, vanwege de druk die op hem was gelegd. Hij zou het slachtoffe­r wel een kusje op haar wang op school hebben gegeven. Het slachtoffe­r heeft verklaard dat zij via whatsapp contact kreeg met de verdachte die haar naaktfoto’s vroeg. Hij vroeg haar om seks en ontmoette haar op Lelydorp. Volgens het meisje bracht hij haar naar een restaurant. In de auto betastte hij haar. Ze moest met zijn geslachtsd­eel spelen. Volgens haar heeft de man vier keer seks met haar bedreven in zijn huis. Hij beloofde haar een BlackBerry en dreigde schoolkind­eren en haar ouders te vertellen dat ze seks met hem had gekregen, indien zij naar de politie zou gaan. Het meisje had een keer een foto waar ze schaars gekleed was, voor hem gestuurd. Ze heeft de woning waar hij met haar seks heeft bedreven, positief herkend. De officier van justitie nam mee dat een agent heeft verklaard dat de verdachte niet onder druk was gezet. Op 15 december wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname