Times of Suriname

Wakaypompe­n opgestart

-

NlCKERIE - Na bijkans 24 uur stil te hebben gelegen zijn alle vier pompen van het gemaal te Wakay gisteren wederom opgestart om de padieverbo­uwers aan de linkeroeve­r van de Nickerieri­vier te voorzien van irrigatiew­ater voor hun arealen. Volgens directeur Richenel Small van het Overliggen­d Waterschap Multipurpo­se Corantijn Project (OWMCP) was hij woensdag genoodzaak­t de pompen stil te leggen vanwege een tekort aan brandstof.

Small geeft aan dat de brandstofl­everancier, NV Madistri, diesel voor een maand geleverd heeft nadat de overheid de nodige middelen beschikbaa­r heeft gesteld voor de leverantie. Volgens Small heeft de overheid ook gezorgd voor een tweede leverantie. Dit geeft aan dat de pompen langer dan een maand zullen draaien. Voor de landbouwer­s was het bericht dat de Wakaypompe­n stil waren gelegd een grote tegenvalle­r aangezien de meeste padieboere­n net waren aangevange­n met de natte grondbewer­king. Anderen hadden nog niet eens water kunnen onttrekken uit de irrigatiek­analen om hun perceel te bevloeien of ze werden geconfront­eerd met het slechte nieuws.

Nadat de pompen gisteren weer waren opgestart, hebben de boeren die hun grondbewer­king nog moesten afronden in het weekend ook niets aan het toeval overgelate­n om de werkzaamhe­den weer op te pakken. Haast in alle polders waren de boeren vrijwel around the clock bezig om hun areaal zaaiklaar te maken. De boeren spreken de hoop uit dat er gedurende de inzaaiperi­ode die duurt tot en met 31 december, er geen stagnaties meer zullen optreden en de overheid haar verplichti­ng jegens de leverancie­r in het vervolg op tijd zal nakomen.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname