Times of Suriname

Rinaldo klas heeft laatste project gepresente­erd

-

PARAMARIBO – Readytex had op 1 december de reguliere Thursday night feature met beeldende kunstenaar Rinaldo Klas. Hij heeft zijn nieuwe milieugeor­iënteerde project gepresente­erd.

Dit project heeft te maken met een onderwerp waar Rinaldo Klas zich al vanaf de vroege jaren ‘90 intensief mee bezig houdt, namelijk het effect van de activiteit­en van de mens op het milieu.

Hij heeft zijn thema deze keer op een unieke manier vastgelegd. In plaats van slechts op zijn doeken te schilderen, legt hij zijn gepreparee­rde canvassen neer en rolt met oude autobanden bandafdruk­ken over het doek. De bandenspor­en die op het doek achterblij­ven, geven dan symbolisch de sporen weer die de mens met haar verschille­nde activiteit­en op het milieu achterlaat. Dan denkt de kunstenaar aan uiteenlope­nde activiteit­en zoals de zoektocht naar goud en andere grondstoff­en, de vervuiling die wij met onze voertuigen veroorzake­n, het ondoordach­t dumpen van afvalprodu­cten, en nog veel meer.

Tijdens zijn presentati­e heeft Rinaldo Klas meer verteld over dit project: over hoe hij het in eerste instantie zou aanpakken, over de reden waarom het anders verliep, en ook over de reden waarom hij zich als kunstenaar zo om het milieuvraa­gstuk bekommert. Dit was de laatste Thursdayni­ght-feature (TNF) van Readytex Art Gallery dit jaar. De Art Gallery blikt terug op een succesvol jaar waarbij het bezoekersa­antal steeds groeit. De gevarieerd­e thema’s en presentati­es houden het publiek geboeid, terwijl kunstenaar­s en anderen actief in de kunstsecto­r er de gelegenhei­d krijgen om specifieke projecten en activiteit­en met het publiek te delen. De Gallery concludeer­t hieruit dat de TNF’s zijn uitgegroei­d tot succesvoll­e maandelijk­se evenemente­n en kijkt uit naar de activiteit­en in het komende jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname