Times of Suriname

Hart keert niet terug bij City

-

VOETBAL - Joe Hart verwacht niet terug te keren bij Manchester City. De doelman wordt dit seizoen verhuurd aan Torino en beschikt over een contract tot medio 2019 in het Etihad Stadium. Onder Josep Guardiola lijkt er echter geen toekomst weggelegd voor de Engelsman, die Torino hoopt te gebruiken als springplan­k richting een andere club.

Hart is niet in Turijn om zichzelf te bewijzen, benadrukt hij. “Ik ben hier omdat ik verder moet kijken. Er was geen mogelijkhe­id om een permanente overstap te regelen”, verklaart de 29-jarige internatio­nal in een interview met Sky Sports. “Ik wil zo goed mogelijk presteren bij Torino en als een club zich voor me meldt, denk ik niet dat City in de weg zal liggen.”

Guardiola haalde Claudio Bravo afgelopen zomer naar Engeland. Het werd al gauw duidelijk dat de Spanjaard het niet zag zitten in Hart en dat liet Guardiola hem ook weten in een persoonlij­k gesprek. “Vanwege het EK sloot ik later dan veel andere spelers aan. In ons eerste gesprek vertelde Guardiola dat hij bedenkinge­n bij me had”, blikt Hart terug.

“Ik schudde zijn hand en zei dat hij profession­eel en eerlijk was, maar dat het niet was wat ik wilde horen. Ik zei dat ik onder hem wilde werken om te zien wat er zou gebeuren, maar dat liep nergens op uit”, vervolgt Hart. “Ik kreeg het gevoel dat ik niet zou gaan spelen.” “Je wilt dat ik wegga, niet?”, vroeg ik aan de algemeen directeur (Ferran Soriano, red.). Hij viel me niet in de rede.” De eerste Engelse doelman ooit in de Serie A heeft in Italië wel een basisplek. Hij keepte twaalf van de veertien wedstrijde­n en staat op de zesde plek met Torino. De laatste drie duels werden gewonnen.

(VZ)

 ??  ?? Joe Hart verwacht niet terug te keren bij Manchester City. De doelman wordt dit seizoen verhuurd aan Torino en beschikt over een contract tot medio 2019 in het Etihad Stadium.
(Foto: Xinhua)
Joe Hart verwacht niet terug te keren bij Manchester City. De doelman wordt dit seizoen verhuurd aan Torino en beschikt over een contract tot medio 2019 in het Etihad Stadium. (Foto: Xinhua)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname