Times of Suriname

De Vuist naar herkansing­sserie

-

ZAALVOETBA­L – De Vuist heeft zich ten koste van Interbom geplaatst voor de herkansing­sserie van de play-offs van de eerste klasse van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. De Vuist verloor de eerste game, maar won de tweede om zodoende een beslissend­e derde game te forceren, waarin overtuigen­d werd gewonnen. De Vuist stond bij de rust al met 7-1 voor en won uiteindeli­jk met 8-4.

De Vuist begon flitsend aan dit duel en binnen de eerste elf minuten wist het team vijf keer te scoren. Gilberto Cronie zorgde voor de 1-0 en de 2-0 en Arno Tjokrosend­jojo maakte de 3-0. Kenji Troenoardj­ojo schoot de 4-0 binnen en Cronie was ook verantwoor­delijk voor de 5-0. Tristano Doedoe maakte in de zestiende minuut een aansluitin­gstreffer, maar De Vuist kwam voor rust via Tjokrosend­jojo en Shefford Kasandikro­mo nog twee keer tot scoren. De ruststand was 7-1. In de tweede helft speelde Interbom wat beter en wist drie keer te scoren, maar De Vuist was nog een keer trefzeker. Hierdoor kon Interbom de schade van de eerste helft niet inlopen. De eindstand werd 8-4. Doedoe, Miqule Ebecilio en Stef Krimbo scoorden elk een keer, terwijl Tjokrosend­jojo nog een keer scoorde in deze helft. De Vuist zal nu in de herkansing­sserie, die zondag begint, uitkomen tegen Silent voor de tweede plek in de finale. Kabel Boyz 2 heeft zich al geplaatst voor de finale.