Times of Suriname

Natio-spelers mogen tot en met zondag zaalvoetba­llen

-

ZAALVOETBA­L – De Surinaamse Zaalvoetba­lbond (SZVB) zal zich stipt houden aan alle gemaakte afspraken met de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). Hierdoor zullen veldspeler­s die ook zaalvoetba­llen, tot en met zondag de mogelijkhe­id hebben om voor hun vereniging uit te komen. De nationale voetbalsel­ectie zal vanaf 6 december starten met de voorbereid­ingen voor de play-offs van de Concacaf Gold Cup.

Op 5 augustus 2016 hebben SVB en SZVB een aantal afspraken gemaakt. Een afspraak is dat indien spelers geselectee­rd worden voor de nationale selectie veldvoetba­l, zij vanaf de trainingsp­eriode tot aan de ontbinding van die selectie, niet mogen deelnemen aan zaalvoetba­lwedstrijd­en/trainingen. Dit zou ook gelden als de nationale zaalvoetba­lselectie in training gaat: de spelers zullen niet verplicht worden om deel te nemen aan voetbalwed­strijden/trainingen van de veldvoetba­lclub. Op grond van deze regel zal SZVB spelers die worden opgeroepen door de nationale voetbalsel­ectie verbieden om te zaalvoetba­llen.

De SZVB heeft deze regel dit jaar al strikt toegepast, toen de nationale voetbalsel­ectie in voorbereid­ing was voor de derde ronde van Caribbean Football Union (CFU) Cup. Hierdoor had SZVB ook de aanvangsda­tum van Futsal Play-offs 2016 met een week verschoven, zodat spelers konden participer­en in deze eindronde. Nu de voetbalsel­ectie van Suriname in de play-offs van de Concacaf Gold Cup in januari 2017 moet uitkomen, zal SZVB deze overeenkom­st weer toepassen.

De drie overgeblev­en vereniging­en in de hoofdklass­e; Mengao, Styx-KG en Kabel Boyz-LG hebben spelers die mogelijk weer opgeroepen worden door bondscoach Roberto Gödeken. De bondscoach heeft zijn voorselect­ie nog niet bekendgema­akt. Het is de bedoeling dat Gödeken in de komende dagen de namen van de opgeroepen spelers zal bekendmake­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname