Times of Suriname

Openbare inschrijvi­ng bouw ziekenhuis Wanica in de startblokk­en

-

PARAMARIBO - De openbare inschrijvi­ng voor de bouw van het Wanica Ziekenhuis is in voorbereid­ing in China. De aanbestedi­ng zal uiterlijk begin volgend jaar plaatsvind­en, waarna de aannemer aan de slag kan in Suriname. “De verwachtin­g is dat de aannemer in het eerste kwartaal van het komend jaar zich aandient”, zegt Anwar Hassankhan, directeur van het Ministerie van Openbare Werken (OW). Hij bevestigt dat de openbare inschrijvi­ng in voorbereid­ing is.

“Wij verwachten dat het van de maand, zo niet in januari volgend jaar plaatsvind­t. Zoals ik dat van de Chinese diplomaten heb begrepen, duurt het daarna zes weken”, zegt hij over de aanbestedi­ng. Zijn projecties worden ondersteun­d door Zhang Jinxiong, de Chinese ambassadeu­r in Paramaribo. “Ik denk dat wij aan de slag kunnen gaan begin volgend jaar. De volgende stap is de openbare inschrijvi­ng”, zegt de diplomaat. Hiermee wordt bevestigd dat na een aantal mislukte pogingen, er eindelijk een aanvang gemaakt kan worden met de bouw van het lang beloofde ziekenhuis dat niet alleen van strategisc­h belang is voor het district Wanica, maar ook voor de omliggende districten Para, Brokopondo, Sipaliwini en Saramacca.

Intussen is een Surinaamse aannemer al bezig met het opzetten van het beddenhuis. Dit wordt gedaan middels voorfinanc­iering. “China heeft een heel groot deel van het complex geschonken, maar Suriname moet ook zijn eigen deel doen”, zegt Hassankhan.

BC

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname