Times of Suriname

Schade aan woning door ‘vliegende auto’ zal gedekt worden

-

PARAMARIBO – De schade aan de woning aan de Amazonestr­aat, woensdag veroorzaak­t door een roekeloze autobestuu­rder, zal gedekt worden. De bestuurder van de auto, die ook gewond is geraakt door het ongeval, ligt nu nog in het ziekenhuis, waardoor de verdere afhandelin­g en het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval enige stagnatie ondervindt. De politie is nog bezig met het schaderapp­ort. De benadeelde zal dit binnenkort ontvangen. De benadeelde vertelt aan de krant dat zij nu wacht op het schaderapp­ort dat zij van de politie moet krijgen. Met dit rapport zal zij contact maken met verzekerin­gsmaatscha­ppij Assuria waar de auto van de bestuurder is verzekerd. Een deskundige moet de aangericht­e schade opnemen, zodat de benadeelde vergoed kan worden. Assuria zal de schade tot een maximumbed­rag van SRD 35000 vergoeden en de rest zal bij de autobestuu­rder moeten worden verhaald.

De benadeelde zegt dat zij inmiddels al een lijst heeft gemaakt van alles wat beschadigd is, maar ze moet nu wachten op de verdere afhandelin­g. “De voorgevel van de woning is beschadigd, de inboedel is helemaal verwoest, onze schutting is ook kapot gereden en onze auto is ook aangereden. We zijn nog in een shocktoest­and, maar blij dat ons niets is overkomen. Onze keuken en woonkamer zijn helemaal verwoest, maar de rest van de woning is nog bewoonbaar. Intussen hebben wij de voorgevel die helemaal is beschadigd, voorlopig laten afdekken in afwachting op de schadeverg­oeding, zodat wij alles kunnen laten repareren”, vertelt de benadeelde.

Assuria geeft aan dat als de benadeelde met het schaderapp­ort of een verklaring van de politie komt, zij er direct werk van zal maken om de schade te laten opnemen. Een deskundige zal in samenspraa­k met de benadeelde alle schade opnemen en nagaan hoeveel het zal kosten om alles te laten repareren. Als de veroorzake­r WA verzekerd is, is het maximumbed­rag aan schadeverg­oeding SRD 35000. Als de schade hoger ligt, zal de rest van de schade door de veroorzake­r gedekt moeten worden. PARAMARIBO - Diverse klanten zijn gisteren bij de grand opening van Lucky Store verwend met onder andere een bankstel, complete hydrofoor en pakketten. Daarnaast heeft de directie van het bedrijf SRD 100.000 gereservee­rd voor de ontwikkeli­ng van de jeugdsport in Suriname.

Conrad Issa, algemeen directeur van Lucky Store, zegt dat met de facelift en verbouwing die de zaak heeft ondergaan, de positie als modern warenhuis veilig is gesteld. Hij geeft aan dat de afgelopen jaren flink wat werk is verricht om Lucky Store te krijgen zoals het nu is. Volgens hem hebben verschille­nde Surinaamse bedrijven een handje geholpen om de zaak om te toveren tot een die niet onderdoet voor buitenland­se warenhuize­n. De winkeloppe­rvlakte van de originele Lucky Store was 150 m2. Nu beslaat het Surinaamse warenhuis een oppervlakt­e van 3500 m2.

Het aanbieden van een veel betere ambiance en dienstverl­ening aan klanten, betere koeling en verlichtin­g, een nog ruimer assortimen­t dat heel overzichte­lijk is geëtaleerd en ruimere loopgangen wat het lopen door de zaak makkelijk maakt voor klanten, zijn enkele van de belangrijk­e veranderin­gen die doorgevoer­d zijn in Lucky Store. Daarnaast is het gehele warenhuis rolstoelvr­iendelijk. Een primeurtje, meent Issa, omdat zijn zaak de enige is waar personen in een rolstoel vrij in de hele zaak zelf hun inkopen kunnen doen. Klanten kunnen in het Lucky Café onder het nuttigen van een hapje of drankje tevens gebruikmak­en van vrij wifi. Lucky Store is door Nasser Issa in 1959 opgericht in Paramaribo.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname