Times of Suriname

“God zal u zegenen”

-

PARAMARIBO – “God zal u zegenen”, zei Swamipersa­d G aan rechter Danielle Karamatali toen zij hem gisteren onmiddelli­jk in vrijheid stelde. De magistraat heeft hem veroordeel­d tot drie maanden celstraf waardoor de man op vrije voeten kwam, omdat hij die straf reeds heeft uitgezeten. Swamipersa­d G heeft op 5 augustus zijn ex-vrouw geslagen met een houwer. De vrouw liep verwonding­en op aan haar hoofd, arm en bovenbeen.

Swamipersa­d G zegt dat hij slecht ter been is. Volgens hem sloeg hij zijn ex-vrouw om haar bang te maken, zodat zij zijn woning zou verlaten. Het was niet zijn bedoeling haar pijn te doen. Zijn advocaat Jennifer Pinas zegt dat de man vaker via de politie heeft getracht de vrouw weg te krijgen. De man zegt dat hij acht tot negen jaar terug een relatie had met het slachtoffe­r. Volgens hem woont hij alleen, maar de vrouw kwam vaker om spullen van hem mee te nemen. Hij beweert dat zij een drugsversl­aafde is. Ondanks het feit dat hij haar via de politie op straat zette, bleef zij bij zijn woning komen. Hij zegt dat zij niets voor hem doet. “Ik heb hulp nodig van mensen. Ik heb gezondheid­sproblemen.

Ze is een last geworden voor mij. Ik weet niet wat ik met haar moet doen. Ik heb haar geslagen om haar bang te maken.” Swamipersa­d G betuigde spijt dat hij zaken verkeerd heeft aangepakt. Zijn ex-vrouw zegt dat de man gedreigd heeft haar te zullen kappen. Volgens haar zou hij gezegd hebben dat hij haar in een laken zou wikkelen en vervolgens in de kofferbak van een auto plaatsen om haar elders te dumpen. Swamipersa­d G zegt dat zijn gezondheid het niet toelaat haar te sjouwen naar de auto. Hij beweert dat hij geen drugs meer gebruikt. Toen de politie ging om de man aan te houden, sprak hij onsamenhan­gend en was lomerig. Hij zei toen aan de wetsdienar­en dat hij 10 gram cocaïne had gebruikt. Het Openbaar Ministerie eiste twaalf maanden celstraf waarvan zes voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname