Times of Suriname

Prijzensla­g in de lucht

-

SCHIPHOL - Prijsvecht­er easyJet en de grootste Nederlands­e reisorgani­satie TUI hebben een monsterver­bond op Schiphol gesloten. Ze hebben heel veel vluchten naar steden en zon en zetten de prijsaanva­l in op KLM en Transavia.

“We gaan een langdurige strategisc­he samenwerki­ng aan met easyJet, waardoor TUI Nederland verder kan groeien”, bevestigde de woordvoers­ter donderdaga­vond tegenover De Telegraaf.

Om te beginnen vliegt TUI komend zomerseizo­en met easyJet van Amsterdam naar vijf steden, Londen, Liverpool, Lissabon, Milaan en Rome. “Dat is een start. We praten over meer garantievl­uchten.” EasyJet wil geen details geven. Dit pact op de Nederlands­e markt brengt vakantievl­ieger Transavia verder in het nauw. Volgens topman Mattijs ten Brink is met alle grote concurrent­en in Europa gepraat over samenwerki­ng, maar die gesprekken zijn mislukt.

Budgetvlie­ger Ryanair begeeft zich nu ook actief op de vakantiema­rkt met eigen ‘pakketreiz­en’ van vlucht, hotel, transfer of autohuur. In eerste instantie in Engeland en Duitsland, volgend jaar volgen andere landen. Achter de schermen is er overleg met touroperat­ors.

Ryanair Holidays doet voor online boekingen al zaken met een Spaans reisbureau en een hotelbedde­nbank. Op Schiphol vliegt Ryanair vanaf maart 2017 naast Dublin vier keer per week naar toeristeno­ord Malaga aan de Costa del Sol. Ondanks schaarse ruimte op de luchthaven willen ze meer. Ook dat baart Transavia en TUIfly naar verluidt ernstige zorgen.

Ryanair en easyJet zijn de grootste prijsvecht­ers in Europa met de laagste kosten. Dat zij nu pakketreiz­en gaan aanbieden, betekent dat de druk op Transavia wordt opgevoerd. De KLM-dochter bouwde de vakantiech­arters de afgelopen jaren juist af ten gunste van lijnvlucht­en. Transavia zou aanvankeli­jk binnen de Air France KLM Groep moeten uitgroeien tot een pan-Europese budgetmaat­schappij, maar mist daarvoor voldoende schaalgroo­tte. Het nieuwe hoofdbestu­ur heeft die expansiepl­annen van Transavia door geldgebrek in de ijskast gezet.

(De Telegraaf/ foto: savviihq.com)

 ??  ?? Prijsvecht­er easyJet en de grootste Nederlands­e reisorgani­satie TUI zetten de prijsaanva­l in op KLM en Transavia.
Prijsvecht­er easyJet en de grootste Nederlands­e reisorgani­satie TUI zetten de prijsaanva­l in op KLM en Transavia.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname