Times of Suriname

Zidane waakt voor euforie bij koploper Real richting Clasico

-

VOETBAL - Real Madrid begint vandaag met een voorsprong van zes punten aan de uitwedstri­jd tegen FC Barcelona, maar trainer Zinedine Zidane waarschuwt voor euforie bij de Madrilenen. Deze wedstrijd zal exclusief via Suriname Cable and Communicat­ion Network NV (SCCN) uitgezonde­n worden. De wedstrijd vangt aan om 12.15 uur.

“We spelen tegen de kampioen, en kampioenen staan altijd op in grote wedstrijde­n. Maar wij hebben ook een team dat uit kampioenen bestaat”, aldus Zidane gisteren op de persconfer­entie richting de Clasico.

Barcelona speelde drie van de laatste vier duels gelijk en heeft na dertien competitie­wedstrijde­n 27 punten. In 2004-2005 deden de Catalanen het voor het laatst zo slecht.

Zondag speelde Barcelona bij Real Sociedad moeizaam gelijk. Volgens coach Luis Enrique was dat de slechtste wedstrijd van zijn team sinds hij in 2014 hoofdtrain­er werd. Zidane: “Ik kijk niet naar hoe Barcelona de laatste wedstrijd heeft gespeeld. Zaterdag is een heel ander duel. Barcelona heeft eigenlijk geen zwakke punten, maar we weten hoe we ze kunnen verslaan.”

Real mist in Barcelona de geblesseer­den Gareth Bale en Toni Kroos. Middenveld­er Casemiro kan na een gebroken been voor het eerst sinds twee maanden weer spelen. Barcelona-trainer Enrique ziet de confrontat­ie met Real met vertrouwen tegemoet. “Ik ben optimistis­ch als ik mijn team zie trainen en elke dag hard zie werken. Er zijn veel goede teams, maar niemand is zo goed als wij”, aldus de 46-jarige Spanjaard. Enrique verwacht dat Real Madrid in Camp Nou kiest voor een defensieve aanpak. “Real heeft er geen moeite mee als wij de bal hebben. We zullen alert moeten zijn bij balverlies.” Aanvoerder Andres Iniesta keert na zes weken afwezighei­d wegens een knieblessu­re weer terug bij Barcelona. Mogelijk is ook linksback Jordi Alba weer fit genoeg om in actie te komen. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname