Times of Suriname

Verdachte pedofiele leerkracht­en worden ontslagen

-

PARAMARIBO - Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zei gisteren bij de opening van het meldpunt Kinderbesc­herming Paramaribo-Zuid dat hij vernomen heeft dat twee leraren ook verdacht worden van pedofiele praktijken.

Hij heeft zijn collega Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie naar het dossier van de leraren gevraagd. “Ik ga korte metten met harde taal maken. Het wordt ontslag ter plekke.” De minister zei dat hij verder gaat dat wanneer op scholen met een bordenwiss­er wordt gegooid naar leerlingen, waarbij een schoolleid­er niet optreedt, de goede schoolleid­ers niet te na gesproken, gaat zij of hij ook met ontslag worden gestuurd, want de schoolleid­er weet dat het pedagogisc­h-didactisch niet zo hoort. “U weet hoe te handelen.” Ook wanneer een inspecteur van onderwijs gevallen binnen een school gerapporte­erd heeft gekregen, en niet handelt dan gaat hij die inspecteur met ontslag sturen. Volgens hem moet er optimale controle zijn.

Peneux zei dat kinderen niet alleen verwend maar ook beschermd moeten worden. “Ik zeg als minister van Onderwijs dat de opvoeding van het kind bestaat uit drie milieus: huissituat­ie, school en de vriendenkr­ing. Veelal zien we gebeuren dat ouders soms niet beseffen hoe belangrijk het is dat ze betrokken zijn bij de opvoeding van kinderen.”

Lees verder op pagina 2. Kinderen van de St. Petrusscho­ol hebben gisteren genoten van de kinderdagv­iering. De leerkracht­en besloten om de pupillen op deze dag te verrassen door opblaasbar­e zwembaden neer te zetten, waarin de kinderen zich konden vermaken. (Foto: Henk Kioe A Sen)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname