Times of Suriname

Vijftien maanden geëist tegen verdachten drugssmokk­el

-

PARAMARIBO - Officier van justitie Nirmala Maikoe eiste gisteren tegen Alexis P (22), Melissa C (28) en Osborn N (35), vijftien maanden celstraf onder aftrek van de tijd in voorarrest. Tegen Alexis P en Melissa C eiste ze een geldboete van SRD 3000, te vervangen door een maand hechtenis. Tegen Osborn N is een geldboete van SRD 4000 geëist.

De verdachten hebben geprobeerd om drugs het land uit te voeren, maar vielen op de Johan Adolf Pengelluch­thaven door de mand. Bij Melissa C is op de dubbele bodem van haar reiskoffer 3.380 gram cocaïne, bij Alexis P 3.220 gram en bij Osborn N. 4.340 gram cocaine onderschep­t op 27 maart. Op 25 maart kwamen ze in Suriname aan en voerden de drugs op 27 maart uit. Melissa C en Alexis P bekennen dat ze speciaal naar Suriname kwamen om drugs het land uit te voeren.

Melissa C kwam vanuit de Bahamas en zou 3.380 gram cocaïne smokkelen. Ze ontving de drugs van ene Peter. Ze kent haar vrouwelijk­e kompaan Alexis P wel, maar Osborn N niet. Melissa C reisde alleen af naar Suriname; ze zou USD 2000 bij een geslaagde smokkel ontvangen. Dit geld zou zij gebruiken voor de verzorging van haar kinderen en het betalen van haar studie. Ze dacht eerder niet aan de consequent­ies van haar handelinge­n, maar heeft nu spijt. Volgens haar moest zij van Peter haar kleren zetten in een andere koffer waarin de drugs zijn onderschep­t. Alexis P heeft bekend dat zij 3.220 gram cocaïne zou uitvoeren. Ene Ken had haar dit gevraagd. Ze kwam uit Guyana om drugs te smokkelen, omdat zij in financiele problemen verkeerde. Ze dacht met de smokkel haar problemen te kunnen oplossen. Ze kent Melissa C wel, maar Osborn N niet. Ze is wel eerder naar Suriname gekomen. De vrouw heeft vijf kinderen en was met zwangersch­apsverlof, waardoor zij het moeilijk had.

In de koffer van Osborn N werd 4.340 gram cocaïne aangetroff­en. Hij verklaart niets af te weten van de drugs in zijn koffer. Hij kwam vanuit de Bahamas naar Suriname om een vriendin Jessica te bezoeken, maar kon haar niet vinden. Hij was niet op de hoogte van de inhoud van de koffer, omdat hij die had ontvangen van een taxichauff­eur. De verdachten krijgen juridische bijstand van raadsliede­n Irvin Kanhai en Jennifer Pinas. Op 16 januari wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname