Times of Suriname

Verdachte misbruik voorlopig vrij

-

PARAMARIBO - Rechter Ingrid Lachitjara­n heeft gisteren de winkelier Hamantkoem­ar R (55) die verdacht wordt van ontucht met een zevenjarig meisje in Apoera, ambtshalve voorlopig in vrijheid gesteld.

Uit het medische onderzoek blijkt dat het slachtoffe­r nog maagd is. Hamantkoem­ar R wordt ervan beschuldig­d dat hij ontucht met het meisje zou hebben gepleegd, maar hij ontkent zich daaraan schuldig te hebben gemaakt. Hij zegt dat dorpsbewon­ers zijn vrouw hebben verteld dat het opzet van de oma van het kind was om hem te beschuldig­en. Het vermoeden bestaat dat de man snoepjes zou hebben gegeven aan het kind, zodat het niets over het misbruik moest vertellen.

De rechter heeft vier kinderen en het slachtoffe­rtje gehoord. Drie kinderen verklaarde­n dat zij gluurden door een gaatje van het pand en zagen dat de man bezig was het slachtoffe­r te misbruiken. De man zou in een hangmat met het meisje bezig zijn geweest. De verdachte verklaarde dat hij met eenieder in Apoera goed leeft. Hij zou nooit in het pand met het meisje zijn geweest om seksuele handelinge­n met haar te kunnen plegen. Advocaat Irvin Kanhai vindt dat er sprake is van opzet, omdat bewoners de winkelier uit Apoera willen hebben. Hij had dit vernomen van de vrouw van de verdachte, dat hierover zaken waren besproken. Op 6 februari wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname