Times of Suriname

BGA organiseer­t workshops voor multidisci­plinaire aanpak geweld tegen vrouwen

-

NICKERIE - Naar aanleiding van het onderzoek met als titel ‘Gister slachtoffe­r, vandaag dader! Aard en oorzaak van gewelddadi­g gedrag onder mannelijke daders/ plegers van partnergew­eld in Nickerie’, zal het Bureau Gender Aangelegen­heden (BGA) van het Ministerie van Binnenland­se Zaken in samenwerki­ng met de Pan American Health Organisati­on (PAHO), Women’s Rights Centre (WRC) en Stichting Het Moederhart deze week in Nickerie het project ‘Strategieë­n ter bestrijdin­g van partnergew­eld vanuit een multidisci­plinaire benadering uitvoeren.

Dit project behelst een tweedaagse workshop met diverse stakeholde­rs, welke maandag van start is gegaan in de conferenti­ezaal van hotel Concord en duurt tot 6 december, een tweedaagse workshop voor echtparen op 8 en 9 december en de feestelijk­e afsluiting met in achtneming van de ‘16 Days of Activism against Gender Violence’ op 10 december. ‘Het project heeft als doel bij te dragen aan het ontwikkele­n van een strategie ter bestrijdin­g van partnergew­eld vanuit een multidisci­plinaire benadering’, zegt Carla Bakboord van WRC. Haar organisati­e heeft in de periode februari 2013 tot maart 2014 het onderzoek uitgevoerd in Nickerie.

Het doel van dit onderzoek was het verzamelen van informatie ten behoeve van interventi­eprogramma’s die gericht zijn op het voorkomen en tegengaan van partnergew­eld. Aanleiding tot het verrichten van het onderzoek was het feit, dat BGA al enige tijd merkte dat de berichtgev­ing over huiselijk geweld in Nickerie vanuit diverse bronnen de orde van de dag was.

Data verkregen van de Dienst Informatie Criminele Verzorging van het Korps Politie Suriname laten eveneens zien dat huiselijk geweld in het district Nickerie in vergelijki­ng met andere districten vrij hoog is. Volgens Bakboord is het de bedoeling dat tijdens de workshops de aanbevelin­gen, die in het rapport zijn opgenomen, worden behandeld met de participan­ten om aan het eind van de workshops na te gaan welke oplossinge­n zij kunnen aandragen en wat voor actieplan zij kunnen ontwikkele­n. Dat plan zal dan gezamenlij­k middels een multidisci­plinaire aanpak het geweld tegen vrouwen moeten stoppen.

AL

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname