Times of Suriname

Geen beroep na vrijspraak liquidatie­verdachte

-

DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie legt zich neer bij de vrijspraak voor een 28-jarige Eindhovena­ar wegens betrokkenh­eid bij een liquidatie in 2014. Fatih M. was volgens de politie als uitvoerder betrokken bij de moord op drugscrimi­neel Ernesto Pistone. De Eindhovena­ar werd doodgescho­ten in opdracht van zijn eigen vriendin.

M. werd door de rechtbank tot achttien jaar celstraf veroordeel­d maar het gerechtsho­f in Den Bosch sprak hem twee weken geleden vrij wegens gebrek aan bewijs.

Fatih M. zat 2,5 jaar in voorarrest en is sinds twee weken op vrije voeten. Zijn advocaat Serge Weening kondigde gisteren aan dat hij een riante schadeverg­oeding wil voor de onterechte hechtenis. Vanwege de ernst van de beschuldig­ingen en de jonge leeftijd van de verdachte zal hij fors meer dan het standaardb­edrag claimen. “Maar de schade die is geleden, is met geen geld te compensere­n”, reageerde de raadsman. Pistone werd op 27 februari 2014 voor zijn huis neergescho­ten, kort nadat hij uit de gevangenis was vrijgelate­n. Volgens het hof staat vast dat hij om het leven is gebracht in opdracht van zijn eigen vriendin en moeder van zijn kinderen. Zij kreeg van het hof achttien jaar celstraf. Haar minnaar kreeg voor bemiddelin­g bij de huurmoord zestien jaar celstraf en de schutter werd veroordeel­d tot achttien jaar celstraf.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname