Times of Suriname

Ajax loost Serero

-

VOETBAL - Ajax probeert Thulani Serero naar de uitgang te dwingen. Vrijdag maakte de internatio­nal plotseling weer eens minuten bij Jong Ajax, maar voor een plekje in de hoofdmacht komt Serero al het hele seizoen niet meer in aanmerking. In gesprek met De Telegraaf zegt Serero dat hij ‘mentaal niet te breken’ is.

In de zomer probeerde Ajax Serero te slijten aan APOEL Nicosia. Vlak voor het sluiten van de transferma­rkt bereikte Ajax een akkoord met de Cypriotisc­he club, maar voor Serero was het te laat. Hij kende de club en de competitie niet, en hij had zelf niet met APOEL gesproken. Ajax parkeerde Serero bij het tweede en besloot niet meer naar hem om te kijken. “Ik kan mezelf in de spiegel recht aankijken, want ik ben altijd goed geweest voor iedereen bij Ajax en heb altijd alles gegeven.”

“Het ergste vond ik dat ik tijdens wedstrijde­n niet op het veld mocht staan. Dat deed me heel veel pijn”, zegt Serero. Zelfs Hennie Spijkerman, die Serero leerde kennen bij zijn tijd bij Ajax Cape Town, kijkt volgens de middenveld­er niet meer naar hem om. “Ik heb Hennie lang niet meer gesproken, net als de rest van de staf van het eerste. Ja, ik was heel close met hem. Maar misschien heeft hij geen tijd.” Serero zegt dat hij wel steun krijgt van de fans: als hij vertrekt, zal hij de supporters nooit vergeten. (VZ) VOETBAL - Ajax won afgelopen zondag met 2-0 van FC Groningen en een van de goals kwam voort uit een benutte penalty van Hakim Ziyech. De spelmaker mocht later nog een keer van elf meter aanleggen, maar schoot daarna recht op Sergio Padt. Peter Bosz weet nog niet of Ziyech de volgende

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname