Times of Suriname

Ronaldinho wil Chapecoens­e helpen

-

VOETBAL - In Brazilië is een actie ontstaan om Ronaldinho voor Chapecoens­e te laten spelen. Zijn broer en zaakwaarne­mer sluit dit niet uit, in gesprek met Goal.

De hele voetbalwer­eld staat stil bij de vliegramp die Chapecoens­e afgelopen week trof. Een groot deel van de selectie, technische staf en het bestuur van de club kwamen om het leven, toen de ploeg op weg was naar de eerste finaleweds­trijd in de Copa Sudamerica. Ronaldinho zit momenteel zonder club, na zijn vertrek bij Fluminense. In een interview met Goal sloot broer en zaakwaarne­mer Roberto Assis de mogelijkhe­id niet uit dat de 36-jarige naar Chapecoens­e gaat, maar hij roept ook op tot kalmte.

“Ik denk dat we deze kwestie met het grootste respect voor de families en de club moeten behandelen. We zijn klaar om op een bepaalde manier te helpen, ik weet niet hoe... Maar zoals het Braziliaan­se volk en de hele wereld, zijn we nog steeds heel erg verdrietig. We hadden een relatie met veel mensen in die vlucht, ik voel me erg verdrietig en hoop dat vrede en sereniteit deze gezinnen zal helpen gedurende deze moeilijke tijd.”

Ronaldinho is sinds eind 2015 transfervr­ij en kreeg al verschille­nde aanbieding­en. “Ik ben benaderd door een aantal Braziliaan­se clubs en ook door twee ZuidAmerik­aanse clubs voor een Copa Libertador­es-project. Ik heb ook voorstelle­n van clubs in de Verenigde Staten, China en Europa.” (Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname