Times of Suriname

Lazio door het stof na discrimine­rende uitspraak Lulic

-

VOETBAL - Lazio heeft zondagavon­d zijn excuses aangeboden voor een uitspraak van middenveld­er Senad Lulic. De Bosniër beledigde zondag in de derby tegen AS Roma tegenstand­er Antonio Rüdiger.

“Twee jaar geleden stond hij nog sokken en riemen te verkopen in Stuttgart”, zei Lulic tegen Mediaset over de verdediger van Roma na de 0-2 nederlaag in de Romeinse derby.

“Hij provoceerd­e ons voor de wedstrijd. Misschien is het niet zijn fout, maar de fout van zijn begeleider­s. Zij hebben hem geen goede manieren bijgebrach­t.”

Lulic wilde zijn woorden aanvankeli­jk niet terugnemen, toen hij door journalist­en werd aangesprok­en op zijn racistisch­e uitspraak tegenover de Duitser. “Ik zeg wat ik denk. Blanke mensen verkopen ook sokken.”

In een verklaring op zijn website neemt Lazio afstand van de uitlatinge­n van de 30-jarige Lulic. “De club betreurt deze uitspraken. We verontschu­ldigen ons namens de club en namens Lulic”, schrijft Lazio. “De uitspraken werden gedaan na een verhitte derby die we verloren. De spelers werden bij de kleedkamer uitgedaagd, daarom wilden ze reageren. Lulic ging over de grens met zijn uitspraken over Rüdiger. Het gezond verstand zou het moeten winnen van de opwinding en de woede.” “Als club waken we ervoor dat dit soort incidenten zich niet meer voor doen. Het is de intentie van de club om rechtvaard­ig en eerlijk te zijn. We willen dat de competitie plaatsvind­t onder deze voorwaarde­n.” (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname