Times of Suriname

SNL wint van Botopasi

-

VOETBAL - Het voetbaltea­m van het Surinaams Nationaal Leger (SNL) heeft verrassend gewonnen van Botopasi, bij de voortzetti­ng van de topklassec­ompetitie van de Surinaamse Voetbal Bond. In het Essedstadi­on won SNL met 3-2.

In de wedstrijd had SNL een goede start, want het opende al in de derde minuut met een doelpunt. Ronald Ida bracht SNL op een voorsprong tegen Botopasi, dat hierna alles op het spel zette om de gelijkmake­r te maken. De geelblauwe formatie kwam langs SNL, door een doelpunt van Armando Lugard: 1-1. Het doelpunt van Botopasi viel in de twintigste minuut. SNL nam zes minuten later weer de voorsprong. Ida scoorde voor de tweede keer: 2-1. Dit werd ook de ruststand van de wedstrijd.

In het begin van de tweede helft nam SNL een ruime voorsprong. Donovan Loswijk nam het derde doelpunt voor zijn rekening: 3-1. Botopasi opende fel offensief op het doel van SNL, maar kon het aansluitin­gsdoelpunt niet vinden. Diep in blessure tijd kreeg Botopasi een penalty die verzilverd werd door Ricardo da Silva: 3-2.

Verder boekte Notch zijn eerste overwinnin­g in deze competitie. In Moengo won Notch van PVV met 2-1. 01 Leo Victor 02 WBC 03 Nishan 42 04 Inter MT 05 Botopasie 06 Jong Rambaan 07 Robinhood 08 Transvaal 09 Notch