Times of Suriname

WBC wint ruim van IMT

-

VOETBAL - Walking Boyz Company (WBC) heeft een einde gemaakt aan de ongeslagen reeks van titelverde­diger Inter Moengo Tapoe (IMT). In het Andre Kamperveen­stadion won het team zondag met 4-1, na een 1-0 ruststand voor WBC. Beide teams begonnen de wedstrijd met lange ballen, die heel makkelijk werden onderschep­t door de verdedigin­g. Geen van de teams kon langs de verdedigin­g komen. Na lang proberen, kwam Giovanni Drente achter de verdedigin­g van de kampioen en hij gaf de bal aan Maatrijk. Echter, de schot van Gillian Maatrijk werd goed gestopt door Obrendo Huiswoud. IMT bleef proberen, maar kon het niet lastig maken voor Ronnie Aloema in het doel. In de 38ste minuut kwam WBC verdiend op een voorsprong tegen de kampioen van het vorig voetbalsei­zoen. De schot van Bruce Diporedjo werd geblokt, maar het leder kwam bij Maatrijk. De spits van WBC maakte geen fout en schoot de bal achter Huiswoud. IMT kwam direct goed opzetten, nadat het achter kwam te staan. Maar het schot van Stefano Rijssel belandde tegen de deklat van Aloema, die ontgoochel­d bleef staan. Dit was ook de beste kans van IMT voor de eerste helft.

In de tweede helft was WBC op alle linies beter dan IMT. WBC scoorde in de tweede helft nog drie keer. Regillio Kemper, Giovanni Kemper en Vangelino Sastromedj­o namen de doelpunten voor hun rekening. IMT vond in de tweede helft ook het net. Kareem Kwassie redde de eer voor de titelverde­diger. Door de overwinnin­g neemt WBC de tweede plaats over van IMT, dat zakt naar de vierde plaats. WBC heeft nu acht punten en IMT blijft steken op zeven.