Times of Suriname

Styx-KG tweede finalist

-

ZAALVOETBA­L - “Ik ben zeer tevreden met de overwinnin­g”, zegt trainer Maikel Peel van Styx-KG. Zondag won het team de tweede wedstrijd in de herkansing­sronde van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond van Kabel Boyz-LG met 8-3, in de Anthony Nestysport­hal. Styx-KG wint de serie met 2-0 en bereikt zo de finale, waar Mengao zich al eerder heeft geplaatst.

Peel zegt dat hij de jongens de opdracht had gegeven om de ruimtes klein te houden en snel terug te vallen in de verdedigin­g. Volgens de oefenmeest­er heeft dit heel goed gewerkt. Hij gaf verder aan dat hij ook zijn les heeft geleerd uit de eerste wedstrijd, waar het team een ruime voorsprong (4-0) uit handen gaf. Peel zegt dat hij vaker begon te wisselen, na de ruime voorsprong (5-0) in de tweede wedstrijd. “Hierdoor houd je de spelers fit”, zegt hij. Trainer Gino Brandon van Kabel Boyz-LG praat van een teleurstel­ling. “De vechtlust en de wil om de wedstrijd te winnen, ontbrak”, zegt hij. Een goede verklaring waarom het team de wedstrijd zo makkelijk heeft verloren, heeft Brandon niet. “Ik denk dat door de domper van de eerste wedstrijd, waarin het team met 0.01 seconde te gaan de wedstrijd heeft verloren”, zegt hij. Brandon zegt dat hij nog hoop had dat in de tweede helft zaken nog zouden veranderen en dit gebeurde volgens de trainer ook. “Alleen konden de jongens de gecreeerde kansen niet afmaken”, zegt hij. Door de nederlaag is Kabel Boyz-LG uitgeschak­eld.

Styx-KG begon de wedstrijd bijzonder goed. Binnen acht minuten nam de titelverde­diger een ruime voorsprong: 3-0. Davy da Silva (2x) en Romeo Jomena scoorden in de acht minuten. Zaken werden steeds erger voor Kabel BoyzLG, toen Jomena en Roche Emanuelson de score tilden naar 5-0. De wedstrijd was zo al gespeeld. In de tweede helft vonden beide teams het net drie keer. Ike Adams, Alfredo Finkie en Adil Zouthane scoorden voor Kabel BoyzLG, terwijl Jomena, Urvin Remak en Stefano Rijssel het net vonden voor Styx-KG in de tweede helft.