Times of Suriname

Blatter blijft geschorst

-

VOETBAL - Het internatio­naal sporttribu­naal CAS heeft bekendgema­akt dat de zesjarige schorsing van de voormalige FIFA-voorzitter Sepp Blatter blijft staan. Het tribunaal in Lausanne kwam gisteren met het vonnis over de tachtigjar­ige Zwitser naar buiten.

Blatter liet via een schrifteli­jke verklaring weten dat hij op de hoogte is van de uitspraak. “Op basis van hoe de hoorzittin­g ging, was er geen andere uitspraak te verwachten.’’ De Zwitser had niet om strafvermi­ndering gevraagd, maar om vrijspraak. Het CAS oordeelde gisteren dat die straf niet buiten proportie is en hield vast aan de uitspraak van de beroepscom­missie. Ook moet Blatter een boete betalen van ruim 46.000 euro (50.000 Zwitserse frank).

Het CAS is niet overtuigd dat de betaling legitiem was, zo oordeelde het hof al eerder in de arbitragez­aak tegen Platini. De mondelinge deal bestond alleen tussen Blatter en Platini en was niet gedocument­eerd. Het CAS bracht de schorsing van Platini destijds terug van zes naar vier jaar. Blatter werd vorig jaar december voor acht jaar geschorst door de Ethische Commissie van de FIFA vanwege een dubieuze betaling van 1,8 miljoen euro aan de Franse oud-voetballer Michel Platini, destijds - in 2011- voorzitter van de Europese bond UEFA. Na een beroep werd de straf terugbrach­t tot zes jaar, maar daar nam de Zwitser geen genoegen mee. Nu het CAS Blatter in het ongelijk heeft gesteld, is alle hoop vervlogen voor de bejaarde bestuurder. Hij kan nu nergens meer in beroep. Blatter trad in juni 2015 na zeventien jaar terug als voorzitter van de mondiale voetbalbon­d.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname