Times of Suriname

VEB treft schikking met Landis

-

AMSTERDAM - De Vereniging van Effectenbe­zitters en de Stichting VEB-Actie, Landis, hebben schikkinge­n getroffen met de voormalige bestuurder­s en commissari­ssen van Landis Group en met de toenmalige accountant EY voor misleiding. Dit maakte de belangenbe­hartiger bekend.

Er is nu ruim 4,5 miljoen euro beschikbaa­r voor compensati­es, meldde de VEB. Voormalige bestuurder­s Paul Kuiken en John Bus van de automatise­erder hebben volgens de Amsterdams­e rechtbank onrechtmat­ig gehandeld door beleggers een misleidend­e voorstelli­ng van zaken te geven en tot twee maal toe een onjuiste winstverwa­chting af te geven, aldus de VEB op 29 oktober. De schikkinge­n zijn voor de schade die leden van de VEB hebben geleden als aandeelhou­der van Landis over de periode van 9 maart 2000 tot en met 10 april 2002. De schikking geldt uitsluiten­d voor Landis-aandeelhou­ders die lid van de belangenbe­hartiger waren voor 1 januari 2013 en dat blijven tot het moment van uitbetalin­g van de vergoeding.

Verder moeten deze leden Landis-aandeelhou­der zijn geweest in de eerder genoemde periode en daarbij dienen de betreffend­e aandeelhou­ders in de genoemde periode per saldo verlies te hebben geleden op hun belegging, stelde de vereniging. De deelnemers­vergaderin­g van de Stichting VEB-Actie Landis dient nog haar goedkeurin­g aan de gesloten schikkinge­n te geven. Na goedkeurin­g zal het gehele proces van afwikkelin­g naar verwachtin­g circa een jaar in beslag nemen.

Landis werd in 2002 failliet verklaard. (Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname