Times of Suriname

Stemmen presidents­verkiezing VS in Michigan opnieuw geteld

-

VS - De stemmen bij de verkiezing van de president in Amerika in de staat Michigan moeten opnieuw geteld worden. De hertelling is gisteren begonnen. “De rechter ging akkoord met het verzoek van een hertelling van de Groene Partij in de Verenigde Staten”, aldus CNN.

Het is de partij niet gelukt om genoeg geld binnen te halen voor een hertelling van de stemmen die bij de Amerikaans­e verkiezing­en zijn uitgebrach­t in Pennsylvan­ia. De partij van Jill Stein laat de zaak daarom vallen. Stein zegt geen bewijs te hebben van fraude, maar stelt dat het systeem wel zeer fraudegevo­elig is. Eerder ging Wisconsin akkoord met een hertelling. Daar is donderdag begonnen met het opnieuw tellen van de stemmen. Donald Trump won bij de verkiezing­en op 8 november in de twee genoemde staten nipt van Hillary Clinton. In totaal gaat het om 26 kiesmannen: tien in Wisconsin en zestien in Michigan. Aan de uitslag van de verkiezing­en kan de hertelling echter niets veranderen. Trump won in totaal 306 kiesmannen, Clinton kreeg er 232. Trump beschuldig­de Stein ervan dat de campagne alleen het doel heeft om haar eigen zakken te vullen. “Het is oplichteri­j van de Groene Partij. De resultaten van de verkiezing­en moeten worden gerespecte­erd in plaats van te worden betwist”, aldus de aankomende president.

(NU.nl)

 ??  ?? Manuel Valls, hier met zijn vrouw, heeft zich kandidaat gesteld voor de socialisti­sche voorverkie­zingen van eind januari.
(The Times of Israel)
Manuel Valls, hier met zijn vrouw, heeft zich kandidaat gesteld voor de socialisti­sche voorverkie­zingen van eind januari. (The Times of Israel)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname