Times of Suriname

Oliebollen met krenten en rozijnen

-

Bereidings­wijze

Opbrengst: 20 oliebollen

250 gram blom

225 milliliter melk, op kamertempe­ratuur 5 gram zout

1 ei

12 gram gist

50 gram rozijnen

50 gram krenten olie om in te frituren frituurpan Voorbereid­ing: 20min, Bereiding: 1uur, Extra tijd: 1uur rijzen, Klaar in: 2uur20minu­ten

1. Leg de krenten en rozijnen in een bakje warm water en laat ze minstens een halfuur wellen. Giet af en dep goed droog met keukenpapi­er.

2. Los de gist op in een scheutje (lauwe) melk. Mix dan de bloem, zout, de rest van de melk en het ei erdoor met de handmixer tot een glad beslag.

3. Meng de rozijnen en krenten door het beslag. Zet het beslag op een warme plek afgedekt met een schone theedoek en laat ongeveer 1 uur rijzen.

4. Verhit de olie in een (frituur)pan op ongeveer 190 graden C. De olie moet zo heet zijn dat als je er een stukje brood indoet het meteen gaat sissen en boven komt drijven.

5. Het beslag moet nu zo dik zijn dat het in brokken van een lepel afvalt. Schep met twee (ingevette) eetlepels of een (ingevette) ijslepel beslag in de frituurpan. Bak ze in ongeveer 6 minuten bruin en gaar, nadat je ze halverwege een keer hebt omgedraaid (als dit niet uit zichzelf gebeurt). 6. Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapi­er. Bestrooi voor serveren met poedersuik­er en eet warm of koud.

 ??  ?? (Allrecipes/Foto: Ellouisa)
(Allrecipes/Foto: Ellouisa)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname