Times of Suriname

Microsoft wil Windows 10 tot hub voor smarthomes maken

-

Eén van de vele schrijfapp­s voor iOS, en toch is Bear de moeite waard. Een minimalist­isch vormgegeve­n app, waarin je aan de hand van tags je notities toch altijd makkelijkt terug kan vinden. Die tags voeg je gewoon in je tekst toe, door een #hashtag voor een woord te zetten. Vervolgens kun je in de tekst op die tag drukken om snel meer documenten met die tag te vinden.

Zo laagdrempe­lig is ook de rest van de vormgeving. Zo staat er in de marge van de tekst naast koppen altijd subtiel welke grootte je hebt gebruikt, bijvoorbee­ld H1 of H2. Zulke koppen en ook lijstjes, links en afbeelding­en voeg je toe met een handige toolbar boven het toetsenbor­d. Goed bereikbaar en simpel te gebruiken, zodat je op de tekst kan richten.

(NU.nl/foto: Antyweb) Microsoft werkt aan een functie waarmee computers met Windows 10 een hub kunnen worden voor slimme apparaten in huis, de zogenoemde smarthome. Aan Home Hub voor Windows 10 wordt al zeker een halfjaar gewerkt, schrijft

op basis van bronnen. De meeste functies van Home Hub worden naar verwachtin­g eind volgend jaar uitgebrach­t.

Met Home Hub zou Microsoft de concurrent­ie aangaan met Amazon Echo en Google Home. De software zou hetzelfde kunnen als die twee apparaten. Als groot voordeel wordt genoemd dat de Home Hub op alle Windows 10-apparaten is te gebruiken, zoals PC’s, smartphone­s en tablets. Gebruikers hoeven daarvoor geen nieuwe apparaten aan te schaffen. Daarnaast hebben die apparaten allemaal een touchscree­n. Iets dat de Echo en Home niet hebben. Ook komt er

functional­iteit voor het gebruik van touchpenne­n.

Voor Home Hub zal Microsoft gebruikmak­en van Cortana, de stemassist­ent die is ingebouwd in Windows 10. Ook een van de onderdelen van de nieuwe functie is het delen van informatie met andere computerge­bruikers, bijvoorbee­ld in een gezinssitu­atie. Zo is het makkelijke­r om agenda’s van andere gezinslede­n in te zien.

Microsoft werkt voor de Home Hub aan een speciale app die het mogelijk maakt om slimme apparaten in het huis te bedienen. Er wordt volgens de bronnen bovendien gewerkt aan apps voor Android en iOS. Andere bedrijven wordt aangemoedi­gd om computers te maken die als centrum voor de Home Hub kunnen dienen. Het is niet duidelijk of Microsoft zelf ook een apparaat uitbrengt dat speciaal voor Home Hub is gemaakt. (NU.nl/ foto: TechnoBuff­alo)

 ??  ?? WindowsCen­tral
WindowsCen­tral

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname