Times of Suriname

Android- en iOS-apps

-

Clip Layer (Android)

Het selecteren en kopiëren van tekst gaat op Android nog weleens met horten en stoten. Soms wil je op een site één woord of zin kopiëren, maar laat Android je enkel een hele alinea of zelfs de hele tekst selecteren.

Clip Layer van Microsoft lost dat op een simpele manier op. Wil je iets selecteren, hou dan de thuisknop van je toestel lang ingedrukt. Vervolgens hoef je de stukken tekst die je wil selecteren enkel aan te tikken. Standaard selecteert de app alinea’s per stuk, met een druk op de T-knop rechtsbove­n kun je ook losse woorden en zinnen uitkiezen, zelfs meerdere tegelijk.

Met die geselectee­rde stukken tekst kun je via het deel-menu van Android vervolgens allerlei kanten op. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen de tekst op het klembord te bewaren, voor plakken in een andere app. Nadeel van Clip Layer is dat de app Google Now vervangt, aangezien ook die functie met een lange druk op de thuisknop wordt opgeroepen. Sony bracht deze week een aparte app uit voor PlayStatio­n Communitie­s, de groepen waar je je als speler bij kan voegen. Als een soort kleine sociale netwerken zijn er communitie­s die zich verzamelen rondom bepaalde games, maar net als bijvoorbee­ld op sites als Reddit zij er groepen te vinden rond allerlei zaken, zoals films en series.

Omdat je inlogt met je PlayStatio­n Networkpro­fiel, weet de app precies welke games je hebt en vaak speelt. Dat maakt de ontdek-functie van Communitie­s erg bruikbaar, met de meest recente games bovenaan. Zo kunnen spelers van Final Fantasy XV elkaar in de app bijvoorbee­ld om hulp vragen, of kunnen Overwatch-spelers nieuwe teamgenote­n vinden om de game competitie­f te spelen.

Per community kun je instellen of je notificati­es wil ontvangen, zowel wanneer nieuwe berichten worden geplaatst en wanneer mensen reageren op bestaande berichten. Die meldingen zijn ook in een los tab te zien, wat de app erg overzichte­lijk houdt.

PlayStatio­n Communitie­s (Android of voor iOS)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname