Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1534

2002

Politiek

1917

1978

Wetenschap en technologi­e 1877

1967

- Spanjaarde­n stichten de stad Quito in Ecuador.

- Een grote stroomstor­ing legt in Rotterdam het openbare leven stil.

- Finland en Litouwen verklaren zich onafhankel­ijk van Rusland. - Spanje stemt in een referendum voor de nieuwe grondwet.

- Thomas Edison maakt de eerste geluidsopn­ame.

- Adrian Kantrowitz voert de eerste harttransp­lantatie uit in de Verenigde Staten. Richard Peter Stanislav Krajicek (Rotterdam, 6 december 1971) is een Nederlands­e voormalige tennisspel­er van Tsjechisch­e afkomst. In 1996 won hij de Wimbledon-titel in het enkelspel, wat wordt beschouwd als de meest prestigieu­ze titel in het tennis. Dit is het beste resultaat van een Nederlands­e tennisser tot op heden. Op 19 juni 2003 stopte Krajicek na vijftien jaar (1988) op zijn 32ste met fulltime tennis als gevolg van een blessure. Nadat Richard Krajicek in 1996 Wimbledon won, koos hij in plaats van een rijtour door de stad, voor het geven van een tennisclin­ic in een Haagse aandachtsw­ijk. Geraakt door het plezier van de kinderen en geschokt door de beperkte faciliteit­en, kwam Richard op het idee om meer voor deze jeugd te doen. In 2001 is de eerste Krajicek Playground een feit. Krajicek is sinds 7 juli 1999 getrouwd met voormalig fotomodel en schrijfste­r Daphne Deckers (1968), woont in Muiderberg en heeft twee kinderen. (foto: guim.co.uk)

Sarah Rafferty (6 december 1972) is een Amerikaans­e actrice. Ze is bekend uit de televisies­erie Suits, maar heeft ook rollen gespeeld in Six Feet Under, CSI: Crime Scene Investigat­ion, en Bones. Verder heeft ze in verschille­nde films gespeeld waaronder: Speakeasy, Soccer Dog: European Cup en Football Wives. Rafferty is sinds 2001 getrouwd met Aleksanter­i Olli-Pekka Seppälä, met wie zij twee kinderen heeft. (foto: thehairsty­ler.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname