Times of Suriname

Levensmidd­elenpakket Sozavo ‘afgeslankt’

-

PARAMARIBO - Vol ongeduld hebben personen gisteren bij het wijkkantoo­r van het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting (Sozavo) in Blauwgrond staan wachten op een levensmidd­elenpakket. Opvallend was dat de pakketten kleiner zijn en dat enkele personen die zich hebben opgegeven als ‘mofinawan’, uit vrij dure auto’s stapten om in de rij te staan voor een pakket. Elke minuut wachten leek wel een uur voor de echte mofinawan die zich op sommige momenten meer zorgen maakte om de taximeter dan het pakket.

Een behoeftige persoon die met de taxi naar het wijkkantoo­r was gegaan, vroeg de taxichauff­eur om de motor uit te zetten, omdat ze nog niet aan de beurt was en niet zou kunnen betalen voor de rit.

Het ministerie verstrekt landelijk gratis levensmidd­elenpakket­ten waarvoor personen zich moeten opgeven om in aanmerking te komen. Gisteren waren er al vrij vroeg personen op het wijkkantoo­r om een pakket te ontvangen. Enkelen hebben uren zitten wachten op de levensmidd­elentruck. Wijkhoofd Dyanti Martopawir­o zegt dat de ‘Sozanet’-pakketten gisteren voor de derde keer in Blauwgrond zijn verstrekt. Ze legt uit dat de registrati­e op het wijkkantoo­r plaatsvind­t, maar het hoofdkanto­or maakt de selectie. Volgens Martopawir­o is het de bedoeling dat eenieder die geregistre­erd heeft,in aanmerking komt. Een pakket bestaat uit een zak rijst van 10 kg, een kip, een liter olie, knoflook, sardien, tandpasta, badzeep, bruine bonen, poedermelk, zout , toiletpapi­er, suiker en pindakaas. Een van de behoeftige personen zegt aan de krant dat de pakketten nu kleiner zijn geworden. Het viel hem direct op dat er anders dan de vorige keer maar een kip in het pakket zit en dat de tas met levensmidd­elen veel lichter is dan de pakketten daarvoor. Hij denkt dat dit mogelijk door de financiele situatie komt. De goederen zijn duurder geworden en de situatie heeft volgens hem gemaakt dat nu meer mensen deze steun nodig hebben. De verschille­nde wijkkantor­en van het ministerie fungeren als registrati­e- en distributi­epunt. MP

Zie foto op pagina 2.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname