Times of Suriname

Oppositie wil relaties regering cadeaus onthouden

-

PARAMARIBO - De oppositie zegt in een schrijven aan president Desi Bouterse dat het bij de regering klaarblijk­elijk nog steeds niet is doordronge­n, dat de tering naar de nering moet worden gezet. Zij valt over ruim 1 miljoen Surinaamse Dollar, die is vrijgemaak­t voor kerstgesch­enken voor relaties van ministers, vicepresid­ent en president.

In een missive van 30 november geeft vicepresid­ent Ashwin Adhin aan, dat de Raad van Ministers op 28 november heeft besloten om honderd Surinaamse Dollar belastingv­rij te storten op het salaris van personeels­leden van de ministerie­s, als kerstbonus. Er is geen geld vrijgemaak­t voor feesten rond Kerstmis en jaarafslui­ting. Voor relatieges­chenken van de regering is er wel geld vrijgemaak­t. Voor ministers is er een maximumbed­rag van vijftigdui­zend Surinaamse dollar vrijgemaak­t. Voor de vicepresid­ent een maximumbed­rag van vijfenzeve­ntigduizen­d Surinaamse Dollar en voor de president is dat honderdvij­fentwintig­duizend Surinaamse Dollar. De oppositie heeft geen probleem met de honderd dollar die aan de ambtenaren zal worden betaald, maar het vrijgemaak­te bedrag voor de relaties van de regering, is de oppositie in het verkeerde keelgat geschoten. Aan het staatshoof­d wordt gevraagd om de door de regering toegeëigen­de bedragen terug te draaien.

De regering krijgt nog een trap na van de oppositie: “Het beleid van de regering Bouterse 2010-2016 heeft geleid tot een uitzichtlo­ze situatie voor vele groepen en sectoren in het land. De hieruit voortvloei­ende precaire financieel-economisch­e situatie noopt tot ernstige bezinning voordat de regering gelden uitgeeft. Gezien de precaire financieel-economisch­e situatie in het land is het erg onbehoorli­jk en afkeurensw­aardig om zich zulke grote bedragen toe te eigenen, het welk tevens in schril contrast staat met de tegemoetko­ming aan de ambtenaren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname