Times of Suriname

“Ik weet niet waar de sleutels zijn”

-

PARAMARIBO - “Ik weet niet waar de sleutels zijn”, waren de laatste woorden van de 68-jarige Rinette Linger-Mangoendih­ardjo die gisterocht­end is omgekomen bij een woningbran­d. Haar woning aan de Saturnusst­raat ging op in vlammen en zij kon niet op tijd het huis uit met het noodlottig­e gevolg. Zij is de twaalfde persoon die dit jaar bij een brand is omgekomen.

De buurman die aan de overkant woont, ontdekte de brand rond 01.15 uur in de ochtend en alarmeerde meteen zijn vrouw om de brandweer te bellen. Intussen ging hij de straat op om de buurvrouw te roepen om uit het huis te komen. “Zij kwam bij het raam staan en ze sprak met mij. Ze zag de vlammen opkomen en wist niet welke kant ze op moest om eruit te komen. Het huis was goed beveiligd. Alle ramen en deuren hadden dievenijze­r en alle deuren waren goed op slot. Buurvrouw zei dat ze niet wist hoe ze eruit moest komen en dat ze niet wist waar de sleutels waren om de deuren open te maken. Intussen arriveerde de politie en ook de agent probeerde met haar te praten om haar eruit te krijgen. Ze bleef herhalen dat ze niet wist waar de huissleute­ls waren. Plotseling sloegen de vlammen over en wij zagen haar niet meer bij het raam. We hoorden haar schreeuwen en kort daarna niets meer. Ruim een kwartier later arriveerde de brandweer en begon met het blussen van de hoge vlammen, omdat het huis in lichterlaa­ie stond”, vertelt de buurman.

Een buurvrouw staat emotioneel te kijken naar hoe de brandweer de brand blust en ze vertelt dat mevrouw Linger al jaren alleen woont. “Het is tragisch dat we dit weer moeten meemaken in de buurt. Ruim 15 jaar terug is het huis van buurvrouw ook volledig afgebrand en vreemd genoeg is de brand ook op dezelfde manier verlopen als nu. Ze was alleen in het huis, dat toen van hout was gemaakt, en ze kon niet eruit.

Lees verder op pagina 2.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname