Times of Suriname

Onmiddelli­jke invrijheid­stelling voor vernieling en bedreiging

-

PARAMARIBO – Artiest Fabian F heeft het dak van zijn buurvrouw vernield. Hij bedreigde verder zijn buurvrouw. De rechter legde hem zes maanden celstraf waarvan twee voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar op. Met deze straf kwam de man onmiddelli­jk op vrije voeten.

Op 5 juni is het dak van de buurvrouw vernield. De aangeefste­r hoorde geluiden, waarna zij naar buiten keek. Ze zag dat Fabian F stenen en verrotte uien op haar dak gooide. De zinkplaten van de aangeefste­r waren beschadigd. De veroordeel­de heeft toegegeven dat hij spullen op het dak heeft gegooid. Ook bedreigde hij de buurvrouw.

De officier van justitie kwam niet tot het bewijs dat de man op 27 juni geprobeerd heeft zijn moeder van het leven te beroven en gepoogd heeft haar zwaar te mishandele­n. Ze vroeg voor dit strafbare feit vrijspraak. De moeder van Fabian F zegt dat haar zoon niet geprobeerd heeft haar te slaan en haar ook niet heeft bedreigd. Volgens haar had haar zoon flessen op straat gegooid.

De vervolging­sambtenaar zegt dat er afzonderli­jke dossiers in deze zaak zijn opgemaakt. In juni was de man reeds aangehoude­n, maar hij was toen door de rechter-commissari­s in vrijheid gesteld. In juli heeft hij weer bedreiging­en geuit naar zijn buurvrouw waarna hij werd aangehoude­n. De officier heeft deze zaak toen voorgelegd aan de rechter. Fabian F zegt dat hij het niet correct vond dat zijn buren zijn vader hebben beklad. De openbare aanklager eiste zes maanden onvoorwaar­delijke celstraf onder aftrek van de tijd in voorarrest.

Advocaat Oscar Koulen vroeg de man voor de vernieling vrij te spreken. Volgens hem is er geen rapport van de schade van het dak opgemaakt. Hij vraagt zich af of er überhaupt spullen zijn vernield. Koulen vindt dat tussen zijn cliënt en de buren over en weer bedreiging­en zijn geuit. Hij meent dat de buurvrouw misbruik heeft gemaakt van het feit dat zij werkzaam is op een politiesta­tion. Volgens hem heeft de vrouw geestelijk overwicht gehad op de politie. Fabian F heeft volgens zijn raadsman toegezegd dat hij gaat verhuizen en niet meer in de buurt van zijn buurvrouw gaat wonen. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname