Times of Suriname

Bende auto-inbrekers in Den Bosch opgerold

-

DEN BOSCH - In samenwerki­ng met Belgische collega’s heeft de politie gisterocht­end Negen personen opgepakt in een onderzoek naar autoinbrak­en. De bende zou meer dan honderd auto-inbraken hebben gepleegd door heel Nederland en België. Ruim zeventig agenten werden ingezet tijdens de acties in Den Bosch en enkele andere Brabantse plaatsen. Bij de actie zijn negen personen gearrestee­rd, waarvan zes uit Den Bosch, één uit Rosmalen, één uit Drunen en één uit Rotterdam. De 33-jarige man uit Rotterdam is aangehoude­n op verdenking van heling. Vier van de arrestante­n worden uitsluiten­d verdacht van auto-inbraken in België en worden uitgelever­d. De verdachten zijn tussen de 18 en 33 jaar oud. De politie zegt aanwijzing­en te hebben dat de arrestante­n onder meer navigatiea­pparatuur en airbags hebben gestolen uit auto’s in onder meer Monster, Almere, Terheijde, Moerdijk, Raamsdonks­veer en het Belgische Mechelen. Het gaat om zo’n negentig auto’s in België en zo’n dertig auto-inbraken in Nederland. De groep zou sinds juni actief zijn geweest.

De actie is gestart nadat de politie in België een reeks auto-inbraken in Mechelen onderzocht. Dat onderzoek leidde naar de Bossche verdachten.

De politieact­ie begon rond 07.30 uur in Den Bosch. Agenten doorzochte­n toen een garage - geen autobedrij­f. Daar zou mogelijk een deel van de buit zijn verstopt. In een woning in Tilburg wordt naar de administra­tie van een bedrijf gezocht.

(AD)

 ??  ?? Militairen die piraterij bij Somalië hebben bestreden, kregen een onderschei­ding tijdens Wereldhave­ndagen.
Militairen die piraterij bij Somalië hebben bestreden, kregen een onderschei­ding tijdens Wereldhave­ndagen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname