Times of Suriname

Lichaam vermiste man gevonden

-

ROTTERDAM - Het lichaam dat eind vorige maand langs de snelweg A20 bij Rotterdam is gevonden, is van de sinds juni 2013 vermiste Ricardo Kooij. Dat blijkt uit DNA-materiaal, liet het Openbaar Ministerie gisteren weten. De familie van Kooij is afgelopen week ingelicht.

De destijds 24-jarige man werd waarschijn­lijk gelijk al gedood in een woning aan de Zevenkamps­e Ring in Rotterdam. Een jaar later werd de nu 45-jarige Michael H. veroordeel­d tot een gevangenis­straf van 12 jaar, terwijl het lichaam van Kooij op dat moment onvindbaar was. De woning van H. in Zevenkamp bleek onder het bloed te zitten van Kooij, die geregeld bij hem thuis kwam. Zo was de bank met het bloed doordrenkt en lag het op de badkamervl­oer. Bovendien trof de politie in het huis een met bloed besmeurde hakbijl aan.

Tijdens de rechtszaak bleek dat H. tegen meerdere mensen had gesproken over de dood van zijn vriend. Op de vraag van een vriend waar Ricardo was, antwoordde H.: “Die feest voorlopig niet meer. Hij heeft mijn spiegel stukgemaak­t en toen heb ik hem geslagen. Ik heb hem eerst lekgeprikt in de badkamer om het bloed eruit te laten lopen en daarna heb ik hem in stukken gezaagd.” “Zegt me niks. Ze zijn gek”, zei Michael H. daarop. Een vriend die de dag na Ricardo’s verdwijnin­g bij H. naar een kickboksfi­lm kwam kijken, vertelde de politie dat hij iets wat leek op een mens in de badkamer had zien liggen. Hij zag twee voeten in grijze sokken, een hoofd dat was omwikkeld met een matrasje en een arm met daarop een tattoo van bloemen en vissen.

Ondanks het feit dat het lichaam toentertij­d niet werd gevonden, vond de rechtbank dat er genoeg bewijs was om H. op te sluiten.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname