Times of Suriname

Mercedes denkt aan Alonso

-

FORMULE 1 - Teambaas Toto Wolff van Mercedes denkt aan tweevoudig wereldkamp­ioen Fernando Alonso als opvolger van de vorige week gestopte Nico Rosberg. “Fernando is iemand die je altijd moet overwegen”, zei Wolff dinsdag tegen Sky Sports. “Het is een coureur die ik zeer respecteer. Hij heeft talent, snelheid en ervaring en daarmee het hele pakket.” Alonso staat tot eind 2017 onder contract bij McLaren-Honda. De Britse renstal verwacht dat de 35-jarige Spanjaard zich gewoon houdt aan zijn lopende verbinteni­s. Mercedes is dringend op zoek naar een opvolger voor Rosberg, die vorige week na het veroveren van de wereldtite­l in Abu Dhabi besloot per direct een punt te zetten achter zijn loopbaan. De meeste aanspreken­de coureurs hebben echter al een stoeltje voor komend seizoen, wat de zoektocht naar een geschikte teamgenoot voor Lewis Hamilton niet gemakkelij­ker maakt. “Ook Alonso heeft nog een contract bij McLaren-Honda, dus we hebben meerdere opties nodig”, beseft Wolff.

De meest genoemde naam tot nu toe is Pascal Wehrlein. De 22-jarige Duitser werd in 2014 aangesteld als testcoureu­r van Mercedes en reed afgelopen seizoen namens Manor zijn eerste seizoen in de Formule 1.

“Als ik een verlanglij­stje voor de kerst had mogen maken, dan zou ik Pascal nog één of twee jaar bij een team uit de middenmoot willen stallen”, zei Wolff tegen Duitse media. “Maar dat verlanglij­stje kan ik dit jaar niet maken. Daarom moeten we een goed compromis zien te vinden.” De teambaas van Mercedes liet aan Sky Sports nogmaals weten dat de opvolger van Rosberg in ieder geval moet kunnen concurrere­n met teamgenoot en drievoudig wereldkamp­ioen Hamilton. “Beide coureurs krijgen dezelfde status en dezelfde kansen om te presteren, want dat zijn we aan de fans verplicht. We kunnen geen rangorde hanteren.” (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname